Köksal, "Başkanlık Sistemi federasyonu getiriyor"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çay ilçesinde, gece yarısına kadar "Hayır" çalışması yaptı. Köksal, "Sistemin işleyebilmesi için dünya da 'Başkanlık Sistemi'nin uygulandığı ülkelerin yüzde 95'i federasyona geçmiş" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çay ilçesinde Karacaören ve Pazarağaç Beldeleri'nin yanı sıra Akkonak Köyü'nde Anayasa Değişikliği Paketi'nin halkoylaması öncesinde çalışmalar yaptı. Köksal'ın "Hayır"lı çalışması, gece yarısı 00:23'te sona erdi.
SİSTEMİN UYGULANDIĞI ÜLKELER FEDERASYONA GEÇMİŞ
Ziyaretlerinde neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlatan Milletvekili Burcu Köksal, "Başkan ben eyalet getiriyorum bölgesel yönetim kuruyorum bu ülkede federasyon geliyor diyebilir. İdari düzenleme ile bu hak kendisini veriliyor, şayet evet denirse. Dünya da Başkanlık Sistemi'nin uygulandığı ülkelerin yüzde 95’i federasyona geçmiş sistemin işleyebilmesi için yüzde 5'i de bizim Konya büyüklüğündeki küçük ülkeler olduğu için federasyona geçememiş. Ama Türkiye ve Türkiye'nin yarı büyüklüğündeki ülkeler federasyona geçmiş. Peki federasyon gelirse ne olur? Federasyon Doğu ve Güneydoğu da bizim gibi PKK denen bir illetle çarpışan bir ülke için bölünmedir. Onların zaten istediği bu. Teklif, onların ekmeğine yağ sürmek demektir. Biz bu teklifle Başkana istediği zaman federasyon kurma yetkisini de veriyoruz. Önünde hiç bir engel yok. Kimse ne yapıyorsun diyemiyor. Dediği zaman kendini içerde bulur. Çünkü mahkeme yolu kapalı. Bir denetim, denge mekanizması ne yapıyorsun diyecek önünde hiç bir engel yok. Ben yaptım oldu. Padişah fermanı gibi, padişahlıkta en azından Sadrazam varmış, divan-ı hümayun varmış. Akıl danışırmış onlara bir ortak akılla hareket edermiş bunda oda yok padişahtan bile kötü. Ben bilirim, ben yaptım benim yaptığım her şey doğrudur. Kısaca sistem bu" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi