Köksal: “Aile Sigortası, vatandaşa rahat nefes aldıracak”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Evciler'i ziyaret etti. Köksal, Evciler'de biber eken emekçi kadınlarla bir araya gelerek "CHP iktidarında Aile Sigortası ile kadınlarımız ayda 720 lira net maaş alacaklar" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Evciler'de bir dizi ziyarette bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki güven oylaması dolayısıyla oğlunun nişan törenine katılamadığı Halil Özcan ve düğününe katılamadığı Ecir Dinçer'e 'hayırlı olsun' dileklerini ileten Milletvekili Köksal, ilçede biber eken kadınlarla da bir araya geldi. Köksal, emekçi kadınların aileleri ve ülkeleri için önemli işler yaptığına dikkat çekerek, CHP'nin Aile Sigortası projesi hakkında bilgi verdi. Köksal, "CHP iktidarında aile sigortası ile kadınlarımız ayda 720 lira net maaş alacaklar. Aile Sigortası ile yoksulluğu tüm yönleri ile kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.
HÜKÜMET CHP'Yİ TAKLİT ETMEYE ÇALIŞTI
İktidar partisinin Cumhuriyet Halk Partisi'ni taklit ederek oy toplamaya çalıştığını kaydeden Milletvekili Burcu Köksal, "Biz 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde asgari ücretin 1500 lira olacağını bununla beraber toplumsal eşitsizliklerin giderilmesi için önemli çalışmalar yapılacağını kamuoyuna ilan etmiştik. Hükümetteki parti ise CHP'nin kötü bir taklitçisi olarak asgari ücreti ancak 1300 lira yapabildi. Bununla beraber işverene de vergi yükü bindirdi. Tabiri caizse asgari ücret artışını eline yüzüne bulaştırdı" ifadelerini kullandı.   
SOSYAL ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ
Aile Sigortası'nın kapsamlı bir proje olduğuna dikkat çeken Köksal, "Aile Sigortası kapsamında, bebek beslenme desteği, kreş desteği, genel sağlık sigortası prim desteği, engelli desteği, yaşlı desteği, askerlik desteği, gebelik desteği, evde bakım hizmeti desteği sağlanacak. Nakit ödemeler kadınların banka hesabına yapılacak. Aile Sigortası, her çocuğa okul öncesinden başlayarak ücretsiz, nitelikli tam gün eğitime yönelik destekler sunacak. Her çocuk, 18 yaşına dek sağlık, beslenme, sosyal ve kültürel gelişim fırsatlarından gerektiği şekilde yararlanabilecek" diye konuştu.
YILMADAN, DURMADAN ÇALIŞMALIYIZ
Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadınlara önem veren bir siyasi parti olduğunu söyleyen Köksal, "İktidara geldiğimizde kadınlarımızın nasıl değer gördüklerine şahit olacağız. İktidara geldiğimizde Türkiye'nin bir yılda nasıl gelişim gösterdiğine şahit olacağız. Kadrolarımız, projelerimiz hazır. Ancak hedefimize varabilmek için hepimiz, terimizin son damlasına kadar çalışmalıyız, yılgınlığa düşmemeliyiz" şeklinde konuştu.
Milletvekili Köksal, emekçi kadınlarla sohbet ettikten sonra Evciler Belediyesi ile Evciler İlçe Örgütü'nün düzenlediği yöresel yemek tanıtımı etkinliğine katıldı. 
 
Editör: Haber Merkezi