Köksal: “4/C’liler kadroya alınsın”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 4/C’lilerin 60 gün içinde 4/A kadrosuna alınması için kanun teklifi verdi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 buçuk yıldır kadro sözü ile oyalanan 4/C’lilerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi. Köksal, “657 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin C fıkrasına göre istihdam edilen kamuoyunda da 4C’li personel olarak anılan çalışanların, verilen sözlere rağmen hala kadroya alınmadığını üzülerek görmekteyiz. 4C’li personelin, 2015 yılı Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde kadroya alınması konusunda anlaşmaya varılmışken ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesinde, dönemin AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından da kadroya alınacaklarına dair söz verildiği halde, seçimlerin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen 4C’li personele hala kadro verilmediğini görmekteyiz” dedi.
MAĞDURİYET GİDERİLMELİ
Köksal, şöyle devam etti:
“Memur statüsünde çalışanlarla kıyaslandığında iş güvenceleri, mali ve sosyal hakları yok sayılan 4C’lilerin çalışma koşulları da Bakanlar Kurulu’nca düzenlenmektedir. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Memur-Sen Genel Başkanı tarafından imzalanan toplu sözleşmedeki 36’ncı madde hükmüne rağmen 4C’li çalışanların hala mağduriyetinin giderilmediği aşikardır. Kamuda çalışan personel içinde en büyük mağduriyeti yaşayan kesimlerden biri olan 4C’li personele memur kadrosu verilerek iş güvencesinin sağlanması mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir.”
KANUN TEKLİFİ’NDE NE YAZIYOR?
Kanun Teklifi’nde şu ifadelere yer verildi:
“657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
MADDE1-14.07.1965 tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na aşağıdaki Geçici Madde eklenmiştir.
GEÇİCİ MADDE43- 14.07.1965 Tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin C fıkrası maddeden çıkartılarak, aynı kanunun 4. Maddesinin C fıkrasına göre çalışanların bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 60 gün içinde Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından niteliklerine göre aynı kanunun 4. Madde’sinin A fıkrası kapsamında kadrolu personel olarak ataması yapılır.
MADDE 2-Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.”
 
Editör: Haber Merkezi