Köksal, "12 Eylül ve OHAL uygulamaları kalıcı hale gelecek"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Başkanlık Sistemi ile 12 Eylül ve OHAL uygulamalarının kalıcı hale geleceğini, bunun sonucunda ise toplumun tüm kesimlerinin baskıcı ve otoriter bir rejim altında kalacağını söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Hayır" çalışmasını Afyonkarahisar merkezde bulanan kahvelerde gerçekleştirdi. Kahvehane ziyaretlerinin yanı sıra Emekliler Derneği Sosyal Tesisleri ile Emirdağlılar Derneği Lokalini ziyaret eden Milletvekili Köksal, merkez çalışmalarında son olarak Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Arık ve yönetimi ile bir araya geldi.
Köksal Afyonkarahisar merkez çalışmalarının ardından ise Gebeceler Beldesi'nde kahvehane ve köy odalarını ziyaret ederek Anayasa teklifine neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı.
HAK VE ÖZGÜRLÜKTEN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİL
Gittiği tüm bölgelerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Burcu Köksal, "Başkanlık Sistemi'ni ön gören Anayasa değişikliği ile tek adam diktasında bir rejim hedefleniyor. Muhalefetin tamamen baskılandığı bir rejimde yasama, yürütme ve yargı bir kişinin tekelinde olacak. Bu sistemde hak ve özgürlüklerden bahsetmek mümkün değildir. Başkanlık Sistemi ile istenen baskıcı bir rejime geçmektir. Bu sağlandığı takdirde toplumun tüm kesimlerinin hakları baskı altına alınacak. Anayasa değişikliğinde sunulan 18 maddeye baktığımızda ülkemizin sorunlarını ilgilendiren hiçbir madde bulunmamaktadır. Bu sistemle Başkana tanınan yetkiler Olağanüstü Hal (OHAL) dönemindeki uygulamaların tek kişi tarafından uygulanmasını mümkün kılacaktır" dedi.
BİR DİZİ YASAK HAYATA GEÇİRİLEBİLİR
Başkanlık Sistemi'nin uygulanması halinde tek adamın istediği takdirde bir dizi yasak ve uygulamayı hayata geçirebileceğini kaydeden Köksal, "Örneğin grev yasakları artabilir. Ya da bir KHK ile kıdem tazminatının fona devrini öngören bir yasa yürürlüğe girebilir. Bu sistemle çalışma hayatında kazanılan birçok hakka kısıtlama rahatlıkla getirilebilir. Buna bir örnek verecek olursak, kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldırmayı amaçlayan “Kamu Personel Reformu” rahatlıkla ve tek bir imza ile yürürlüğe girebilecektir. Ya da, ekonomik kriz gerekçe gösterilerek Başkan tarafından çıkarılacak kararnamelerle işverenlere destek sağlanabileceği ve bu arada işten çıkarmaların daha da kolaylaşacağı rahatlıkla söylenebilir. İşten çıkarmalara karşı sendikaların tepkileri, bu otoriter rejimde iyice sınırlandırılacaktır" ifadelerini kullandı.
DEMOKRATİKLEŞME SÖZ KONUSU DEĞİL
Başkanlık Sistemi ile demokratikleşmenin söz konusu olmadığını aksine OHAL uygulamalarının daha kalıcı hale gelebileceğini dile getiren Köksal, "Tek adamın yönetimde sendikal hak ve özgürlükler kısıtlanabilir. Sendikal hak ve özgürlüklerin gelişmesi bu sistemde mümkün değildir. Anayasa değişikliği ile uygulanmak istenen tek adam diktası ile baskıcı otoriter bir rejimin hayata geçirilmesidir. İnsanlık tarihi bunun birçok örneğiyle doludur. Bu sistemle Türkiye Büyük Millet Meclisi de (TBMM) tamamen etkisiz hale getirilmek istenmektedir" diye konuştu. 
 
Editör: Haber Merkezi