“Kocatepe ve Büyük Taarruz” Paneli Düzenlendi.

Zafer Haftası’nın 94.Yıldönümü programları kapsamında Akü Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde Valiliğimiz ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen programa AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ile öğrencinin katıldığı panelin moderatörlüğünü AKÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler yaptı. Panelde konuşmacı olarak ise Ege Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Çelebi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Erşan ve AKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun katıldılar.
 
Prof. Dr. Mustafa Solak, panelin açılış konuşmasını yaptıktan sonra AKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun tarafından “Başlangıcından Başkumandanlık Meydan Muharebesine Büyük Taarruz” isimli bir sunum yapıldı. Sunumda Büyük Taarruz’un tarihin en önemli strateji savaşlarından biri olduğunu dile getirildi.
 
Daha sonra sırası ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Erşan, Doç. Dr. Erşan, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Çelebi fikir ve düşüncelerini aktaran konuşmalar yaparak panel sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi