Kocacan: “Bozgunculara fırsat vermeyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantısı parti binasında gerçekleştirildi
Türkiye’nin içte ve dışta çok sayıda düşmanı olduğunu belirten MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocacan, “Tarih boyunca aziz milletimiz alçak saldırılara fırsat vermemiştir. Bundan sonra da MHP ve Türk Milleti olarak bozgunculara gereken cevabı vereceğiz” dedi
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin haftalık basın toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. İl Başkan Yardımcıları Mehmet Kocacan ve Sedat Yeşilyurt’un katıldığı toplantıda son günlerde yaşanan olaylar değerlendirildi.
SEVE SEVE ÖLÜRÜZ
Türkiye’nin iç ve dış düşmanlarla mücadele ettiğini ifade eden Kocacan bu ülke için ölmeye hazır olduklarını ifade etti. Türk Milleti’nin tarih boyunca bu tür saldırılarla hep karşılaştığını söyleyen Kocacan, “Devlet Bahçeli önderliğindeki MHP kadroları her zaman asil Türk Milleti’nin emrindedir. Siyasi hayatı boyunca ilkeli duruşunu hiçbir zaman bozmayan, Milliyetçi-Ülkücü hareketin değerlerini baş üstünde tutan, geleceğin lider ülke Türkiye’sinin mayasının yine Türk milletinin milli değerlerinin olduğuna atıf yapan, tavrını Türk milletinden ve devletinden yana koyan Devlet Bahçeli ve ülkücü kadrolar milletin emrindedir. 7 Haziran sonrası kendisine teklif edilen Başbakanlığı elinin tersiyle itip, bu teklifi Çin’den gelen oyuncağa benzeten Devlet Bahçeli, bu teklifi reddederken yine önce ülkem ve milletim ilkesiyle hareket etmiştir. Türk milliyetçiliğine alerjisi olan, Türk milletinin menfaatlerini göz ardı eden tüm cenahlar Sayın Devlet Bahçeli’nin izlediği bu milli çizgiden rahatsız olmuşlardır” dedi.
MİLLİ BİRLİKTEN RAHATSIZ OLANLAR VAR
MHP’nin tavrını eleştirenlerin aynaya bakması gerektiğini söyleyen Kocacan, “15 Temmuz kalkışmasının yaşandığı gece sağına soluna bakmadan, kim var kim yok demeden tavrını milletinden yana koyan Sayın Devlet Bahçeli kimi çevrelerin hedefi haline gelmiştir. FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele kapsamında desteğini hükümetten hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Devlet Bahçeli, kendi menfaatlerini milletin menfaatlerinden önde tutan (klikler)popüler olmayı seven kişiler tarafından hükümete destek olduğu için eleştirilmiştir. Bu eleştiriler kimi zaman dozajını aşmış ve “Devlet Bahçeli koltuğunu korumak için AKP ile ortak hareket ediyor” safsatalarına kadar uzanmıştır. Oysaki derdi sadece koltuk olan bir liderin 7 Haziran sonrası teklif edilen Başbakanlık koltuğuna da vakit kaybetmeden oturması gerekmez miydi? Ne hazindir ki 7 Haziran sonrası koltuk tedarikçilerinin oyunlarını bozan Sayın Devlet Bahçeli, şimdilerde de aynı çevrelerin oyunlarını bozduğu için kötü adam olarak takdim edilmek istenmiştir. Oysaki MHP Lideri Yeni Kapı mitingi ile oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunun çimentosu olmuştur. Milli ruhtan rahatsın olan çevrelerin hevesini kursağında bırakmıştır. Hükümete yerinde ve zamanında gerekli uyarıları da yapmaktan çekinmemiştir. Ancak devletin bekasını tehlikeye düşürecek politik siyasi hamlelerden uzak durmuştur. Bu yüzden Devlet Bahçeli Milletin Devlet’i olmuştur. 1 Kasım seçileri sonrası MHP’yi ele geçirmek ve FETÖ’nün hizmetine sunmak isteyen çevreler Ülkücü vicdana galebe çalamamıştır. Dört bir koldan sinsice yürütülen operasyon, Milliyetçi- Ülkücü camianın 47 yıllık birikimini aşamamıştır. Fitne ağlarıyla örmeye çalıştıkları Ülkücü camia bozgunculara fırsat vermemiştir” dedi.
MHP’Yİ KİMSE YIKAMAZ
MHP’nin gücünü milletten aldığını ifade eden Kocacan, “15 Temmuz sonrasının Yurtta Sulh Konseyinin siyasi ayağı MHP’de paradigma değişikliği yapamamıştır. 47 yıllık şerefli bir maziye sahip olan, binlerce şehidi bulunan ülkücü hareket teslim alınamamıştır. Bu yüzden Devlet Bahçeli Milletin Devleti olmuştur… Siyasi halatının her noktasında tüm siyasilere devlet adamlığı dersi veren Devlet Bahçeli, 15 Temmuz sonrası sergilemiş olduğu devlet adamlığı duruşuyla da bunu bir kez daha göstermiştir. Gerek Lozan tartışmasında sergilediği tavırla, gerek Başkanlık sistemi tartışmalarının son bulması için yaptığı önerilerle milli siyasetin nasıl yapılacağını dosta düşmana hatırlatmıştır. Her öngörüsünde haklı çıkan, uyarı ve tespitlerinin doğruluğu ispatlanan Sayın Devlet Bahçeli, sistem tartışmalarının yoğun olduğu, fiili durumun hukuki açmazları beraberinde getirdiği şu günlerde önemli bir konuyu da gündeme taşımış ve sistem tartışmalarına son verilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Ancak, millete gitmekten korkanlar, milletin iradesine güvenmeyenler öküz altında buzağı aramaya başlamışlar. Sayın Bahçeli’nin defalarca parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etmesine rağmen Başkanlık sistemini destekliyormuş algısıyla hareket ederek eleştiride bulunmuşlardı. Milletin Devlet’i “millete güvenmeyi” teklif ederken, kimi çevreler ise millete gitmekten korkar hale gelmişlerdir” dedi.
CHP HALKTAN KOPTU
CHP’nin Atatürk’ün çizdiği yoldan tamamen uzaklaştığını kaydeden Kocacan, “MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli milli iradeyi işaret ederken, terör örgütü sözcüleri ile ortak hareket eden sözde Atatürkçü zihniyet hukuksuz olarak uygulanan fiili başkanlık sisteminin devamını işaret etmektedir. Halkın sesine kulak veremeyen Halk Partisi, mesele kandilin sesi olunca dört kulağıyla dinler, dört elle sarılır hale gelmektedir. Geldiğimiz noktada bir tarafta milletin iradesine sahip çıkanlar, diğer tarafta ise milli iradeyi tanımayanlar yer almaktadır. MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’de her zamanki durduğu yerde, milletini yanında saf tutmaya devam etmektedir. Bu safı bozmaya çalışanlara karşı millet devletinin, devlet ise milletinin yanında durmaya and içmiştir” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi