Kızılören’de Çeşme Yanında Bulduğu Köpek Yavrularını Sahiplendi

Kızılören İlçesi'ne tatile gelen gurbetçi 25 yaşındaki İsmet Çelik, dedesinin yaptırdığı çeşmenin yanında terk edilmiş 6 köpek yavrusu buldu. Henüz gözü açılmamış yavruları sahiplenen Çelik, kısa süre sonra yurtdışına çıkacağı için yavrulara bakacak kimse olmadığını söyledi.

Fransa'da oturan İsmet Çelik, tatile geldiği memleketi Kızılören İlçesi'nde merhum dedesinin yaptırdığı çeşmeyi tamire gitti. Burada terk edilmiş ve henüz gözleri açılmamış 6 köpek yavrusu bulan Çelik, yavruların annesini aradı ancak bulamadı. Anne köpeğin yakınlarda olabileceğini düşünen Çelik, lastikten barınak yaptığı yavrulara biberonla süt verdi. Aradan 4 gün geçmesine rağmen köpeklerin yalnız olduğunu anlayan İsmet Çelik, yavruları evine getirdi. Burada yaptığı tahta barınağa yavruları koyan Çelik, onları her gün marketten aldığı taze sütle beslemeye başladı.

Yaklaşık 1 ay sonra tatilinin bitmesiyle Fransa'ya döneceğini söyleyen İsmet Çelik, kangal kırması olduğunu söylediği yavruları yurtdışına götürme imkanı olmadığını aktardı. Tatili süresince yavrulara bakacağını kaydeden İsmet Çelik, "Ama 1 ay sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz. İnsan bu yavruları bırakamıyor. İnsanın vicdanı kaldıramıyor. Bu köpekler atılmış diye düşünüyorum. Yazıktır. 1 ay sonra bunları sahiplenen olması gerekir. Allah rızası için vatandaşlara sesleniyoruz. Hayvanseverler bu yavruları sahiplensin" dedi

 

Editör: Haber Merkezi