Kışa Hazırlık ve Karla Mücadele Toplantısı

2016-2017 yılı kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi ihtimali göz önüne alınarak karayollarında alınacak tedbirlerin görüşülmesi, eksiklik ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla kışa hazırlık ve karla mücadele toplantısı Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
 
Toplantıya Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Vali Yardımcıları Ahmet Ali Barış, Dr. Adem Uslu ve Erhan Günay, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma,  İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl ve Şube Müdürleri ile diğer yetkililer katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Aziz Yıldırım; “Bu yıl kış mevsimi içerisinde neler ile karşılaşabiliriz, karşılaşılabilme ihtimali olan olumsuz iklim koşullarına karşı insanlarımızın hayatını olumsuz yönde etkilememesi için nasıl tedbirler alabiliriz, bunun görüşmesini yapmak için burada toplandık. Tabi ki kış şartlarında bütün kurumlarımıza düşen bir takım görevler var. Bu Koordinasyonun ilçelerimizde Kaymakamlarımız, burada da Valiliğimiz Başkanlığında sağlanması gerekiyor. Bu tedbirlerin tabii ki önceden alınmış olması gerekiyor. Bizde bunun için buradayız. AFAD bütün Türkiye’de bu konular ile ilgilenmek üzere kurulmuş bir teşkilatımızdır. Bu yıl bizim neler ile karşılaşabileceğimizin yanı sıra bu karşılaşabilecek olumsuzlukların nasıl ortadan kaldırılabileceği, normale döndürebileceği ve insanımızın normal hayatının nasıl daha az etkileyebileceğine dair AFAD tarafından hazırlanan senaryo ve alınması gereken tedbirleri hep birlikte görüşüp önlemlerimizi alacağız. ” dedi.
 
Toplantıda önceki kış döneminin değerlendirilmesi, karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, Afyonkarahisar’da yaşanabilecek mevsim şartlarının olası olumsuzlukları karşısında alınması gereken tedbirler ile yapılacak çalışmalar hakkında İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan tarafından sunum yapılarak bilgiler verildi.
Daha sonra Valimiz Aziz Yıldırım tarafından daha çok sorun yaşanan riskli bölgelerde daha öncelikli ve daha fazla tedbir alınarak, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması için ilgililere hazırlıklı olunması yönünde talimatlar verildi.
 
Toplantı sonunda yaptığı konuşmada insan hayatının en önemli konu olduğunu belirten Valimiz Yıldırım, her türlü tedbiri zamanında alınması, bakım evlerinin şimdiden hazırlıklarının yapılması, anayollardaki tıkanıklığa sebep olan araçların bir şekilde çekilerek yolların açılması, kış lastiği takılması ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması, soba zehirlenmeleri konusunda gerekli tedbirler alınması ve yabani hayvanların ihtiyaçlarının giderilmesi konularında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine talimatlar vermesiyle toplantı sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi