KIRIM TÜRKLERİ BASKI ALTINDA
Türk vatanı Kırım’da Kırım Tatarlarının aleyhine yaşanan gelişmeler gün geçtikçe bizleri derinden yaralamaktadır. Geçtiğimiz günlerde Kırım Türklüğünün Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) başkanı Refat Çubarov’un Kırım’a girişleri yasaklanmış, Kırım Tatarlarının üzerinde yoğun bir baskı kurulmuştu. 16 Eylül 2014 tarihinde de Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yapmış olduğu açıklamaya göre, Kırım Tatar halkının en üst temsil organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi silahlı ve maskeli şahıslar(Rusya Federal Güvenlik Servisi) tarafından Kırım Tatar Milli Meclisi’nin yaptığı faaliyetleri soruşturmak ve Rus işgaline karşı yürütülen faaliyetleri bastırmak için baskın yapmışlardır.
Yıllar önce Soykırıma uğratılan, tamamı sürgün edilen ve yollarda katledilen Kırım Türklerinin anavatanlarına dönüşünü hazmedemeyen zalim Rus emperyalizmi, gerçek yüzünü tekrar ortaya çıkarmıştır. Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum maalesef Rusya’nın gerek Kırım’da gerekse Ukrayna’da yürüttüğü işgal etme politikalarına gerekli cevabı verememektedir.
Kırım Tatar Milli Meclisi’ ne yapılan bu saldırılar, Kırım Tatar milletine ve bütün Türk Dünyası’na karşı yapılmış saldırılardır. Devlet ve millet olarak başta Türkiye olmak üzere, dil, din, kültür ve tarih bağlarıyla bağlı olan bütün Türk dünyasının, uluslararası platformda Kırım Tatarlarının ve Kırım Tatar Meclisinin hak ve hukukunu tavizsizce savunmak boynunun borcudur. Rus işgaline karşı olan soydaşlarımızın demokratik direnişlerini engelleyen ve Kırım Tatarlarını sindirmeyi amaçlayan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.
Doç Dr. Yavuz Osman BİRDANE
 
Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı
Editör: Haber Merkezi