KIRGIZİSTANLI DOKTORLARDAN AKÜ HASTANESİNE ZİYARET
 
Kırgızistan DEN SOOLUK Sağlık Turizm Firması ve Türkiye BOGEMA Travel iş birliği ile gerçekleştirilen Türkiye sağlık turizmini tanıtma ve kalkındırma organizasyonu kapsamında Kırgızistan’dan gelen 17 kişilik doktor heyeti Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesini ziyaret etti.
 
Ziyarette AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve AKÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adem Aslan heyete eşlik etti. Aslan, sağlık turizmcilerinin sorularını yanıtlayarak Türkiye’de ve Afyonkarahisar’da sağlık turizminin gelişmesi için her türlü faaliyete ve hizmete hazır olduklarını ifade etti.  Heyet, ilk olarak AKÜ Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi. Ziyarette heyete Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde uygulanan tedavi ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler Prof. Dr. Ümit Dündar tarafından verildi. Fizik Tedavive Rehabilitasyon Merkezinden sonra yeni faaliyete geçen Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi gezildi.
 
Radyoterapi Merkezinde, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Düriye Öztürk ve Medikal Fizik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yonca Yahşi tarafından heyete bölüm ile ilgili bilgiler verildi. Nükleer Tıp Merkezi ile ilgili bilgileri ise Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Ozan Öner aktardı.
 
Son olarak AKÜ Hastanesi Diyaliz Ünitesi gezildi. Diyaliz ile ilgili soruların İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Memnune Sena Ulu’nun yanıtlamasının ardından ziyaret son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi