KİRALARIN TL’YE ÇEVRİLMESİ YETMEZ İNDİRİM DE YAPILMALI
 
ESOB Başkanı Konak, “Piyasadaki durgunluğa karşı kiralar dövizden TL’ye çevrilmeli hatta kiralarda indirim yapılmalı” dedi  ve ekledi:
 
Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kiraların dövizden Türk lirasına çevrilmesi konusunu bir adım daha ileri götürerek, kiralarda indirim yapılmasının yararına işaret etti.
Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın piyasaların açılması için yaptığı dövizden TL’ye geçiş konusunun çok önemli olduğunu ve sonuna kadar desteklediklerini söyleyen Başkan Konak, “Cumhurbaşkanımızın çağrıları özellikle parakende sektöründe önemli oranda karşılık görmüştür. Madem TL ile kazanıyoruz, TL ile borçlanmak ve harcamak durumundayız. İşyerlerimizin faaliyetlerini sürdürmesi, istihdam ve üretim kanallarının da açık olması anlamına geliyor” dedi.
KİRALARDA DA İNDİRİM SAĞLANMALI
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak,”Maliyetler arasında kiraların payı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla toplam kazanç içinde oranı da büyüyor. Piyasaların canlanması için, dövizden TL’ye geçişin yanı sıra kiralarda da indirim yapılması gerekir. Afyonumuzda şu anda yüzlerce kiralık işyeri var. Bu dükkanlara işlerlik kazandırılması için mutlaka kiralarda önemli indirimler yapılması lazım Küçük esnafımız kira indirimleri ile can suyu verilmelidir” diye konuştu.
MAL SAHİPLERİ YILLIK PEŞİN KİRAYI,  AYLIĞA ÇEVİRMELİ
Küçük esnafın bu zor günleri atlatabilmesi için mal sahiplerine de önemli görevler düştüğünü kaydeden Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, “Çarşımızın her köşesinde kiralık işyerlerini görüyoruz. Bu boş dükkanların piyasaya kazandırılması isteniyorsa, hem kiralardan fedakarlık yapılmalı, hem de mevcut işyerleri için yıllık peşin kira yerine aylık ödemeye geçilmelidir. Dövizle kiradan vazgeçmeliyiz ve kiralarda indirimi hayata geçirmeliyiz” dedi.
 






 
Editör: Haber Merkezi