KENT MÜZESİ TURİZM BÖLGESİNE YAPILACAK

       Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çavuşbaş pazarının yerini değiştirerek kapalı hale getireceklerini açıkladı. Hamidiye Mahallesi Kent Ormanına çıkan yol üzerinde yapılacak Çavuşbaş pazarının bulunduğu bölgeye Kent Müzesini de inşa edeceklerini ifade eden Başkan Çoban, bölgeye Afyon’un maketinin yapılacağı birde müze yapacaklarını söyledi.

 

"PAZARYERLERİNİN ÜSTÜNÜ KAPATACAĞIZ"

 

       Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında pazaryerlerinin kapalı hale gelmesi konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Burhanettin Çoban, “Bildiğiniz üzere Çavuşbaş pazarımız sokak arasında. Pazar günleri oradan araç geçemiyor. İnşallah dönemimizde sokak pazarlarını bitirmeyi hedeflediğimizi ifade etmiştik. Bir tanesi Esentepe Pazarı, bir diğeri ise Çavuşbaş Pazarı…. Çavuşbaş Pazarı, Meclis gündemimize geldi. Büyük ihtimalle önümüzdeki ay da Esentepe- Kanlıca pazarı gelir. Pazarlarımızın hepsinin üzerini kapatıyoruz. İhalelerine çıktık, en son Fatih pazarını KDV dahil 2  milyon liraya ihale yaptık. Karşıyaka Mahallesi’nin pazarını kapalı hale gelmesi için ihalesine çıktık. Aynı şekilde yine Uydukent pazarımızı kapalı hale getireceğiz” dedi.

 

“AFYON’UN MAKETİNİ YAPACAĞIZ”

 

          Başkan Çoban, eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu binaya yapılacağı açıklanan Kent Müzesi’nin yapılacağı yerde, Sağlık Bakanlığı’ndan henüz tahsis yazısı gelmediği için değişikliğe gittiklerini açıkladı. Çavuşbaş Pazarının inşa edileceği bölgenin sadece üstü kapalı bir pazaryerinden ibaret olmayacağını dile getiren Başkan Çoban burada bölge turizmine katkı sağlayacak bir projeye imza atacaklarını söyledi.  Burada spor tesisi alanı, 10 bin metrekare alan üzerine Kent Müzesi ile Afyon’un maketini yapılacağını birde müze olacağını açıklayan Başkan Çoban bu proje ile birlikte içerisinde tarihi kale, Ulu Camii, Kent Müzesi, Kent Ormanı, Mevlevi Müze gibi Afyon’un tarihi ve kültürünün bir arada yaşandığı turizm merkezine katkı sağlayacaklarını ve burada bir gezi alanı oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi