KAZADA VEFAT EDEN 13 KİŞİNİN İSİMLERİ NETLEŞTİ


ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ

Kazada sürücü Sinan Doğraylı (54), İbrahim Çankır (38), Benan Mardin (23), Ahmet Öksüm (17), Erkan Tan (42), Mehmet Şatır (30), Suat Esen (18), Turan Karatepe (17), Gökhan Can (25), Samet Taşpınar (17), Akın Balkan (28), Hidayet Cönk (33) ve Fehmi Şentürk (48) öldü.

Kazada yaralanan Yunus Çelik (27), Ali Osman Öztürk (19), Emre Olucak (19), Muammer Uysal (27), İbrahim Kalaycı (22), Abdullah Akdeniz (18), Muhammet Çay (28), Ahmet Çay (24), Ahmet Şenol (31), Abdülkerim Demir (25), Mustafa Ak (30), Halel Demir (30), Emre Özbek (16), Hüseyin Olucak (22), Bekir Çınar (19), Ali Öbek (18), Mustafa Karahan (19), Halil Türk (18), Yalçın Türk (38), Süleyman Mazak (23) ve Tufan Karaman (28) Bucak’taki hastanelere kaldırıldı.

Diğer yaralılardan Halil Çıllıoğlu, Adem Acar, Adem Yıldırım, Mustafa Özcan, Ramazan Koç, Mustafa Akyel, İsmet Bozkuş, Adem Bozkuş, Ahmet Tan ve Soner Gündüz Isparta’daki hastanelerde, İsmail Özen ve Mustafa Karakış ise Antalya’daki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Yaralılardan Ahmet Tan’ın Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı, ölenlerden Erkan Tan’ın ise kardeşi olduğu belirlendi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Olay yerindeki cesetler Bucak Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, ölen ve yaralananların eşyası jandarma araçlarında toplandı. Otobüs kazasında hayatını kaybeden 13 kişinin yakınları cesetlerin getirildiği Bucak Devlet Hastanesi’ne akın etti. Yakınlarının öldüğünü öğrenenler sinir krizi geçirirken, hastane personeli, jandarma ve polis sakinleştirmeye çalıştı.

Bu sırada hastaneye gelen Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu yaralıları ziyaret etti. Hastane morguna konulan cenazelerin, savcılığın incelemelerinin ardından ailelere teslim edileceği açıklandı.

BURDUR VALİSİ: 13 ÖLÜ, 33 YARALIMIZ VAR

Kaza yerinde inceleme yapan Burdur Valisi Hasan Kürklü, jandarma ve AFAD ekiplerinden bilgi aldı. Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası’nın günü birlik Antalya turu düzenleyen grubu taşıyan otobüsün kaza yaptığını belirten Vali Kürklü, şöyle dedi:

"Antalya’ya giderken sabah 04.55’te otobüslerden biri, bizim tahminimize göre sürücü uyumuş olabilir, hakimiyetini kaybedip yan yatıp epey sürüklenmiş. 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 46 kişi vardı otobüste, 13’ü vefat etti, 2 yaralı ayakta tedavi edilirken 31 yaralı da hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 6’sının durumu ağır."

Kazanın yolun virajsız kesiminde meydana geldiğini hatırlatan Vali Kürklü, "Herhangi bir sıkıştırma yok. Birkaç görgü tanığının beyanı, şoförü uyardıkları yönünde. Belki uyarma esnasında panik havasında direksiyon hakimiyetini kaybedip otobüsün yan yatması söz konusu olabilir" diye konuştu.

TESADÜFEN GEÇEN VİNÇ KURTARDI

13 kişinin öldüğü 33 kişinin yaralandığı otobüs kazasında ölü sayısının artmasını, şans eseri yoldan geçen bir vinçle yan yatan otobüsün kısa sürede kaldırılarak yaralıların kurtarılması sayesinde önlendi.

Kafiledeki ikinci otobüste bulunan İhsan Erol kazayı fark eder etmez müdahale ettiklerini belirterek, "Biz yaralıları kurtarmaya çalışırken, yoldan geçen bir vinç durdu. Sürücüsü biraz korktu ama yan yatan otobüsü kaldırarak içeride sıkışanları kurtarmamızı sağladı. Eğer tesadüfen geçmeseydi daha fazla arkadaşımız ölecekti" dedi.

KAHVALTI YAPACAKLARDI

Diğer yandan geziye gelen otobüslerin kahvaltı için kaza yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki, Karaöz Barajı yanındaki bir restoranda kahvaltı yapmayı planladıkları ortaya çıktı. 2 otobüs ve 1 otomobilin bulunduğu kafileden restorana önce otomobilin vardığı, kaza haberinin ardından olay yerine döndüğü belirtildi.

Diğer otobüste bulunan berber Ali Rıza Ünsal, "Otobüste ustalar ve kalfalar vardı. Çoğu tanıdığımız meslektaşlarımız. Daha önce de her yıl yapıyorduk böyle gezileri. Baraj manzarasında bir kahvaltı yapacaktık" dedi.

FİRMA SAHİBİ: YOL KAYGANMIŞ

Kiralanan otobüsün kayıtlı olduğu şirketin sahibi Süleyman Çevik de kaza yerinde incelemelerde bulundu. Kazadan büyük üzüntü duyduklarını belirten Çevik, sürücü Sinan Doğraylı’nın 35 yıllık şoför olduğunu 14 yıldan bu yana kendileriyle çalıştığını söyledi.

Süleyman Çevik, "Karaöz virajına geldiklerinde yolun kaygan olması yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve yan yatmış. Takoğraf cihazına baktık, otobüsün hızı 50-60 kilometre civarındaymış. Bu kazadan dolayı çok üzgünüz. Şoförün uykusuz olması mümkün değil, özel gruplara hizmet veren bir şirketiz" dedi.

Antalya’ya geziye giderken kazada vefat eden Afyonkarahisarlı berberlerin isimleri belli oldu. Kazada 13 kişi vefat ederken, 31 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Samet Taşpınar (17), Suat Esen (18), Ahmet Öksüm (17), Benan Mardin (23), İbrahim Çankır (38), Erkan Tan (42), Mehmet Şatır (30), Gökhan Can (25), Sinan Doğraylı (53), Turan Karatepe (17), Fehmi Şentürk, Akın Balkan, Hidayet Gök.
Editör: Haber Merkezi