Kayıp Genç Bulundu

Babası ile birlikte tatil için geldiği Afyonkarahisar’da kaybolan sağır ve dilsiz olan engelli genç, kaybolduktan 8 gün sonra Konya’da bulundu.
Babası Süleyman Yıldırım ile birlikte Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesine tatil için gelen ve bir anda ortadan kaybolan 18 yaşındaki sağıl ve dilsiz Ümit Yıldırım, kaybolduktan 4 gün sonra bulundu. Kayıp ihbarının ardından harekete geçen Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar gönüllüleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personelleri ile jandarma ekipleri, gencin kaybolduğu Gazlıgöl beldesi ile birlikte Kütahya'da da arama çalışması yapmıştı. AKUT başta olmak üzere ekipler yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanda genci bulmak için çalışma yapmışlardı.
 
Gencin izini süren AKUT ekipleri Yıldırım'ın önce Konya'nın Akşehir ilçesinde olduğu bilgisini alırken, daha sonra Konya polisi ve jandarması ile irtibata geçerek genç hakkında bilgi paylaşımı yaptığı ve yardım istedikleri öğrenildi. AKUT'un bu gayretli çalışmaları ile mutlu sona ulaşılırken, Yıldırım'ın, Konya merkezde bir kaldırım kenarında oturduğu ihbarının gelmesi üzerine polis ekipleri tarafından alınarak Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü aktarıldı. Burada yapılan kimlik tespitinin ardından ise aileye haber verildiği ifade edildi. Aldıkları haber üzerine İstanbul'dan yola çıkan sağır ve dilsiz olan engelli gencin ağabeyi Eyüp Yıldırım'ım dün gece geç saatlerde Konya'ya ulaşarak kardeşini polis ekiplerinden teslim aldığı kaydedildi.
 
Yıldırım ailesi çocuklarının bulunmasında emeği geçen başta AKUT olmak üzere polis, jandarma ve AFAD ekiplerine teşekkür ettiler.
 
Editör: Haber Merkezi