“Hiçbir vatandaş geçim sıkıntısı çekmeyecek”

Genel seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, CHP iktidarında hiçbir vatandaşın geçim sıkıntısı çekmeyeceğini söyledi.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, genel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Sandıklı'ya bağlı köyleri ve, Döğer beldelerini ziyaret eden Kayıkcı, burada vatandaşların sıkıntılarını dinledi, CHP’nin iktidar projelerini anlattı. Vatandaşların dile getirdiği sıkıntıların başında geçim derdi olurken, AKP hükümetinin bu sorunu çözüme kavuşturmak için hiçbir şey yapmadıklarını söylediler. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşların ana geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığı istedikleri gibi yapamadıklarını belirten vatandaşlar, “Birçok çiftçimiz ağır şartlar altında üretim yapamaz hale geldi. Bin zahmetle üretilen ürünler para etmiyor, hükümet ithal ürün ala ala yerli üretimi bitirdi. Birçok arazi sahibi bu nedenle tarımsal üretim yapmak istemiyor. Zor durumdayız. Aynı durum hayvancılıkta da geçerli” dediler.

“TÜRKİYE’DKEİ SIKINTILARI İYİ BİLİYORUZ”

Türkiye’de yaşanan sıkıntıları iyi bildiklerini ve uzun vadeli bir seçim beyannamesi ile çözümler hazırladıklarını kaydeden Kayıkcı, “Türkiye’de çiftçiliği yeniden ayağa kaldıracağız. Lüks gemilere ucuz verilen mazotu biz çiftçimize vereceğiz. Tarımsal desteklemeler artırılacak ve çiftçi üretime teşvik edilecek. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle arazini ekip biçmiyor ve göç ediyor. Afyonkarahisar göç veren bir kent haline geldi. Biz CHP olarak bu göçü durdurarak kentimizi büyükşehir yapmak istiyoruz. Uygulayacağımız projelerle bu göçü durduracağız ve Afyonkarahisar’ı büyükşehir yapacağız” diye konuştu.

“CHP İKTİDARINDA HERKES HAKKINI ALACAK”

CHP’nin diğer projeleri hakkında da açıklama yapan Kayıkcı, “Asgari ücret Türkiye’nin kanayan yarası. CHP iktidarında asgari ücret bin 500 lira olacak. İşçilerimiz rahat bir nefes alacak. Taşeron işçiliği sona erdireceğiz. Tüm çalışan emekçilerimizin sosyal güvenceleri devletin teminatı altında olacak. Bunları yaparken de işverenlerin yükünü artırmayacağız. Emeklilerimiz bizim başımızın tacıdır. Onların kalan hayatlarını iyi bir şekilde geçirmelerini sağlamak bizlerin boynunun borcudur. Emekli maaşları en düşük bin 500 lira olacak. Ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilecek. Türkiye’de yoksulluğu da bitireceğiz. Yoksullara her ay 720 lira yardım yapılacak. CHP, iktidara geldiğinde bu saydıklarımızın hepsini yapacağız. Çünkü biz halkın partisiyiz. Halkın en iyi şekilde yaşamasını sağlamak zorundayız. Türkiye’deki gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Refahı tabana yayacağız. CHP iktidarında herkes hakkını adaletli bir şekilde alacak ve hiç kimse geçim sıkıntısı çekmeyecek” şeklinde konuştu.  

 

Editör: Haber Merkezi