Kayıkcı: "Siftah yapmadan kepenk kapatan esnaf kalmayacak "

 

Seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar Merkezi'ndeki esnafları ziyaret eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, CHP iktidarında esnafa büyük destekler verileceğini ve esnafların büyük alışveriş merkezleri altında ezilmeyeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, seçim çalışmaları kapsamında Afyonakarahisar merkezdeki esnafları ziyaret etti. Ziyarette esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunan Kayıkcı, esnaflara CHP iktidarında yapılacak olan projeleri anlatarak destek istedi.  AKP iktidarında Türkiye'deki çoğu kesimin zor şartlar altında yaşadığını ifade eden Kayıkcı, "13 yıldır AKP iktidarı esnafımızı, işçimizi, çiftçimizi, memurumuzu unutmuştur. Halkı yoksullaştırarak, yoksulluğu yöneten AKP iktidarına 7 Haziran'da dur demenin zamanı gelmiştir.Halkımız bu kötü gidişata dur diyecektir. 7 Haziran'da halkımızın desteğiyle CHP sandıktan iktidar çıkacak ve toplumun yüzü gülecektir" dedi.

"ESNAFIMIZ KİRA ÖDER GİBİ DÜKKAN SAHİBİ OLACAK"Esnaflara Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesini anlatan Kayıkcı, "AKP iktidarının rantçılara kurdurduğu büyük alış veriş merkezleriyle mücadele edemeyen esnafımız, CHP iktidarında yeniden ayağa kalkacak. esnafımıza büyük destekler vereceğiz. CHP iktidarında siftah yapmadan kepenk kapatan esnaf kalmayacak. Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi imkanı sağlanacak. KOSGEB'in proje özelindeki destekleri artırılacak ve iş yerine özel uygulamamaların önünü açacağız. Esnaflarında şirketler gibi kira, araç gideri gibi masraflarının vergiden düşürülmesini sağlayacağız. Kredi Kefaret Kooperatifleri'ni güçlendirerek, kredi miktarlarını arttıracağız. Esnaflarımızın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmalarını sağlayacağız. Türkiye'de AKP iktidarının esnafımız üzerinde bıraktığı tahribatı onaracağız" diye konuştu.

"EMEKLİLERİMİZ RAHAT EDECEK"

Ziyaretler esnasında vatandaşlarla da konuşan Kayıkcı,  CHP'nin diğer projelerini de anlattı. Kayıkcı, "Asgari ücret bin 500 lira olacak. İşçilerimiz rahat bir nefes alacak. Ayrıca taşeron denilen modern köleliliği de kaldıracağız. Tüm emekçilerimiz sosyal güvenceli olarak işlerini yapacak. emeklilerimiz bizim başımızın tacıdır. Onların kalan hayatlarını rahagt geçirmesi bizlerin boynunun borcudur. CHP olarak en düşük emekli maaşını bin 500 lira yapacağız. Bununla beraber ramazan ve kurban bayramlarında ikramiye vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ"

Türkiye'de tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği bir zamanlar bölgesindeki ülkeleri bile doyuran ülkemizin tarım ve hayvansal ürün ithal hale geldiğini belirten Kayıkcı, "Türkiye AKP iktidarı öncesinde tüm bölgeleri doyuracak kadar tarım ve hayvansal ürün üretimlerini yapıyordu. AKP iktidarının uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikaları nedeniyle saman ithal ettik hatta hayvancılıkta gelişmiş bir ülkeyken bile ithal et aldık. Şimdi de çiftçitimiz yüksek maliyetler ve para etmeyen ürünler nedeniyle üretim yapmak istemiyor. Ülkemizde tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldi" şeklinde konuştu.

 

"LÜKS GEMİLERE VERİLEN MAZOTU BİZ ÇİFTÇİMİZE UCUZ VERECEĞİZ"

CHP'nin çiftçiyi de düşündüğünü ve projeler hazırladığı kaydeden Kayıkcı, "AKP'nin rantçıları için lüks gemilere verdiği u mazotu biz çiftçimize cuz vereceğiz. CHP iktidarında mazot çiftçiye 1,5 liraya verilecek. Ayrıca diğer desteklemelerde yapılacak. Çiftçimizin ürettiği ürün para edecek ve herkes kazanacak. Türkiye'deki gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Herkes hakkımı eşit bir biçimde alacak. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Geliri olmayan yoksun ailelere 720 lira nakdi para yardımı yapılacak. Vatandaşlarımız huzur içinde hükümete güvenerek yaşamlarını devam ettirecek. Tüm bunların gerçekleştirilmesi ve AKP'nin sömürü düzeninin sona ermesi için gelin bize destek verin yaşanabilir bir Türkiye'yi hep beraber oluşturalım" dedi.

Editör: Haber Merkezi