Kayıkcı: “Halkımız CHP iktidarını istiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, AKP iktidarının 13 yıldır ülkeyi perişan hale getirdiğini ve vatandaşların bıktığını söyleyerek, “Vatandaşlar CHP iktidarını istiyor” diye konuştu.

Genel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, Sanayi Sitesinde,  Susuz beldesinde ve Sandıklı ilçesinde  temaslarda bulundu. Susuz beldesinde görkemli bir miting düzenleyen Kayıkcı, burada bir konuşma yaptı.  Kayıkcı, AKP iktidarına yüklenerek, “AKP iktidarı köylüyü, çiftçiyi, işçiyi, emekliyi unuttu. Kaçak saraylarda lüks odalarda, sefa sürülüyor. Vatandaşlarımız 3 kuruşla, geçim sıkıntısı yaşıyor. Esnaflarımız siftah yapmadan kepenk kapatıyor, çiftçimiz yüksek maliyetler nedeniyle araziye giremiyor. Emeklimiz yıllarını verdiği ülkemizde açlıkla, yoklukla imtihan veriyor. Taşeron denilen modern kölelik sistemi emekçilerimizin geleceğini ve emeğini sömürüyor. Ülkede adalet diye bir şey kalmadı, insanlar hakkını aramak için mahkemelere güvenemez hale geldi. Gelir dağılımındaki uçurum, alt kesimin belini bükerken, üsteki bazı rantçıların servetlerine servetler ekliyor. Yaşanan bu gelişmeleri düzeltmek yerine başkanlık ve anayasa gibi hayaller peşinde koşuyor” diye konuştu.

“4 YILDA YAŞANANBİLİR BİR ÜLKE OLUŞTURACAĞIZ”

CHP iktidarının Türkiye’nin gerçek sorunlarını iyi bildiğini ve bu doğrultuda gerekli araştırmaları yaparak seçim beyannamesi hazırladığını belirten Kayıkcı, “Tüm sıkıntıların farkındayız. Hazırlıklarımızı yaptık ve Genel başkanımız seçim beyannamemizi açıklamıştı. Seçim beyannamemizin açıklanmasından sonra iktidar partisi sorunlara çözümlerimizi gördü ve paniğe kapıldı. 13 yıldır halkı yoksullaştırdılar ve bu yoksulluğu yönettiler. Şimdi sorunlara çözümler açıklanınca koltuğu kaybederiz korkusuyla paniğe kapıldılar ve bizim çözümlerimize saldırmaya başladılar. Yılmayacağız ve 7 Haziran’a kadar çalışmaya devam edeceğiz. 7 Haziran’da halkımız bu rantçı ve sömürü düzenine gerekli cevabı sandıkta verecektir. Gelin bizlere güvenin sadece 4 yılda yaşanabilir bir Türkiye oluşturalım” şeklinde konuştu.

“GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİĞE SON VERECEĞİZ”

Konuşmasında CHP’nin seçim beyannamesi hakkında açıklamalar yapan Kayıkcı, “Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. İşçilerimiz rahat bir nefes alacak ve refah seviyeleri artacak. Taşeron denilen modern kölelik sistemini sona erdireceğiz. Emekçilerimizin sosyal güvenceleri devlet garantisiyle teminat altına alınacak. Çiftçimizin hali perişan. Lüks gemilerine düşük ücretlerle verilen mazotu çiftçimize yüksek fiyata veren ve ithal ürün alımı yapan AKP, çiftçimizi perişan hale getirdi. CHP iktidarında mazotu çiftçimize 1,5 liraya vereceğiz. Tarımsal üretimi artıracak teşvikleri 2 katına çıkararak, ithal girdiyi bitireceğiz. Emeklilerimizin hayat standartlarını yükselteceğiz. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilecek. AKP iktidarının tahrip ettiği adalet sistemini onaracağız. Herkes adalete güvenecek ve rahat bir biçimde hakkını arayacak. Gelir dağılımındaki adaletsizliğe son vereceğiz. Türkiye’deki kazançlar herkese eşit ve adaletli bir biçimde dağıtılacak. Yoksullara ve geliri düşük olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardımlar iki katına çıkarılacak. İhtiyaç sahiplerine aylık 720 lira nakdi yardım yapılacak. CHP iktidarında herkes hakkını alacak. Gelin bize destek verin AKP iktidarının sömürü düzenine son verelim” ifadelerini kullandı.     

Editör: Haber Merkezi