Kayıkcı: “CHP gelecek dertler bitecek”

Genel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, CHP iktidarının Türkiye’deki gelir dağılımındaki adaletsizliği sona erdirerek, vatandaşların geçim sıkıntısına son vereceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, genel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Sandıklı ilçesine bağlı köylere ziyaretlerde bulunan Kayıkcı, vatandaşlara CHP’nin seçim beyannamesini anlatarak 7 Haziran seçimlerinde destek istedi.  Ziyaretlerinde öncelik olarak vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Kayıkcı’ya vatandaşlar birçok konuda dert yandı. Vatandaşlar, kırsal kesimin en büyük gelir kaynağı olan tarım ve hayvancılık konusunda büyük sıkıntılar çektiklerini dile getirerek, “Tarım ve hayvancılık konusunda hükümet hiçbir şey yapmıyor. Yüksek maliyetler nedeniyle çiftçimiz araziye girmek istemiyor, üreteninde ürünü para etmiyor. Birde bunun üstüne hükümet ithal ürüne yöneldi. Hayvancılıkta da durum aynı ithal et hayvancılığı da bitirdi. Köyden umudunu kaybeden vatandaşlarımız göç etmeye başladı. Bizde ne yapacağımızı bilmiyoruz” dediler.

“AKP HALKI YOKSULLAŞTIRDI”

Türkiye’de birçok alanda 13 yıldır gelişme gösterdiklerini iddia edenlerin halkı yoksullaştırmadan başka bir şey yapmadıklarını kaydeden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, “Türkiye’de yaşanan sıkıntıları iyi biliyoruz. Köylerimizde yaşanan sıkıntıları da iyi biliyoruz. Beldeleri kapattılar, hizmetlerini de kapattılar. Çiftçilerimizin hali perişan, üretim yapamıyor. Kırsal kesimden yoğun göç veriliyor. Bu göçlerin çoğu başka şehirlere kayıyor ve nüfus kaybediyoruz. AKP iktidarının büyükşehir olacak dediği Afyonkarahisar günden güne eriyor. Biz bu erimeye durdurmak için kentimizi yeniden ayağa kaldırmak için iktidara takip olduk” diye konuştu.

“AFYONKARAHİSAR’DA EN AZ 2 VEKİL HEDEFLİYORUZ”

CHP iktidarında yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklama yapan Kayıkcı, “Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Taşeron işçiliği sona erdireceğiz. Emekçilerimiz daha iyi standartlarda emeklerini verecek. Emekliler bizim başımızın tacıdır. Onların kalan hayatlarını daha iyi geçirmelerini sağlamak bizim başlıca görevlerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle seçim beyannamemizde emeklilerin durumu üzerinde yoğunlukla durduk. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilecek. Çiftçilerimiz tarımsal üretime teşvik edilecek. Mazot 1,5 liraya verilecek. Yoksulluğu da tarihe gömeceğiz. Geliri olmayan vatandaşlara aylık 720 lira yardım yapılacak. Türkiye’de AKP2nin tahrip ettiği adaleti yeninden ayağa kaldırarak, vatandaşların yeninden hukuka güvenini sağlayacak.  Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldırarak bu ülkede yaşayan ve hizmet veren herkese eşit bir biçimde gelir dağılımı yapacağız. CHP iktidarında herkes hakkını alacak ve rahat bir hayat sürecek. CHP gelecek Afyonkarahisar kazanacak. Afyonkarahisar’dan da en az 2 vekil hedefliyoruz. İnşallah sizlerin desteğiyle bu hedefimize fazlasıyla ulaşacağız” dedi.  

Editör: Haber Merkezi