Kayıkcı: “AKP yoksulluğu yönetiyor”

Genel seçim çalışmaları kapsamında Bayat ilçesinde vatandaşlarla buluşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, AKP iktidarının lüks gemilere, kaçak saraylara sağladığı kaynakları halka vermeyerek, halkı yoksullaştırdığını ve bu yoksulluğu yönettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Burcu Kayıkcı, genel seçim çalışmalarına Bayat ilçesinde yaptığı ziyaretlerle devam etti. İlçede  vatandaşlarla buluşan Kayıkcı, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Esnaflarla konuşan Kayıkcı’ya esnaflar satışlarının çok kötü olduğunu söyleyerek, siftah yapmadan kepenk kapattığı günler olduğunu söylediler. İlçedeki gençlerin çoğunun işsiz olduğunu, tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin yapılamadığını ve Bayat kiliminin bile tam olarak tanıtılamadığından yakınan vatandaşlar, sıkıntılarına çare bulunması istediğinde bulundular.

“İTHAL ÜRÜNLERLE ESNAF VE ÇİFTÇİYİ BİTİRDİLER”

Türkiye’de yaşanan sıkıntıları iyi bildiklerini ve çözüm sözü verdiklerini belirten Kayıkcı, “Bayat ilçesinde yaşanan sorunları da biliyoruz. AKP iktidarı ilçeye doğru dürüst yatırım yapmadı. Afyonkarahisar için Türkiye için çok önemli bir değer olan Bayat kiliminin yeterince tanıtımı yapılmadı, yaygınlaştırılmadı ve ekonomiye katkı sağlanması engellendi. Türkiye’nin en önemli sorunları arasında yer alan işsizlik,  Bayat ilçesinde de kendisini belli ediyor. Tarım ve hayvancılığında durumu belli. AKP iktidarı tarım hayvancılık alanında çok iyi olan bir ülkeyi aldı, saman, ithal et, meyve, sebze ithal eden bir ülke haline getirdi. Yerli üreticileri yok etti. Arazi sahibi vatandaşlar, artık tarlasına girmek istemiyor. Lüks gemilere, kaçak saraylara, rantçılara sağlanan kaynaklar, halkımıza sağlanmıyor. AKP halk yerine rantçılara refah sağlayarak yoksulluğu yönetiyor” dedi.

“CHP İKTİDARINDA HERKES HAKKINI ALACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında halkın refah seviyesinin yükseltileceğini söyleyen Kayıkcı, “Türkiye’de bitmiş olan yerli esnafımızı yeniden ayağa kaldıracağız. Esnaflara destek kredileri, işyeri teşviklerini artıracağız. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız. Taşeron işçilerimiz devlet güvenceli çalışanlar olacak. Tarım ve hayvancılığı geliştireceğiz. Çiftçiye mazot 1,5 lira olacak. Emeklilerimiz başımızın tacıdır. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak, dini bayramlarda birer maaş ikramiye verilecek. Gelir dağılımında yaşanan adaletsizliği sona erdireceğiz. CHP iktidarında herkes hakkını eşit bir biçimde alacak” diye konuştu                                                                                                 

Editör: Haber Merkezi