Karagöz’ bak: Oyuncak silah taşıyormuş (!)

MHP İGM Üyesi Karagöz’ün MHP binasında belindeki silah ile poz vermesi sosyal medyada ve ALO ODAK’ta yayınlanmasının ardından Savcılık talimatıyla başlatılan soruşturmada bazı yerlerde aramalar yapıldı. Emniyet’te ifadesi alınan Karagöz’ün o fotoğrafta belindeki silahın oyuncak tabanca olduğunu söylediği ve bir oyuncak tabancayı teslim ettiği öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

BELİNDE SİLAH İLE POZ VERMİŞTİ

Milliyetçi Hareket Partisinden İl Genel Meclisi Üyesi seçilen, Elektirikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz ,MHP’den Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Hüseyin Özharputlu’ya destek vermek için MHP Başkanlığındaki törene katılmıştı. Tören sonunda Hüseyin Özharputlu ile objetkiflere poz veren Mehmet Karagöz’ün belindeki silah dikkat çekmişti.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

MHP Başkanlık Binasında belde silah ile poz veren MHPH İGM Üyesi Mehmet Karagöz’ün bu pozu sonrasında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda da Mehmet Karagöz’ün silah taşıma ruhsatının olmadığı görüldü. Alınan izin sonrasında Mehmet Karagöz’ün ifadesi alındı. Bu arada Karagöz’ün ev ve işyerinde de arama yapıldı.

BELİNDEKİ SİLAH OYUNCAKMIŞ!

Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan MHP İGM Üyesi ve Elektirikçiler-Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz’ün o fotoğrafta belinde görülen silahı oyuncak silah olarak belirttiği öğrenildi. Karagöz’ün oyuncak bir silahı da Emniyet Müdürlüğüne teslim ettiği bildirildi. Karagöz’ün oyuncak silah taşıdığına dair ifade vermesi ise esprilere ve gülüşmelere neden oldu.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Mehmet Karagöz’ün alınan ifadesini, ev ve işyerindeki aramaları ile ilgili yaptıkları çalışmaları ve diğer bilgileri Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiler. Başsavcılığın soruşturmasının sürdüğü, bazı hususların incelenmesinin ise devam edeceği öğrenildi.

BAZI MHP’LİLER  TEPKİ GÖSTERDİ

MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Karagöz’ün MHP Binasında belinde silah ile poz vermesi MHP camiasından da tepki gördü. Fotoğrafın sosyal medyada ve ALO ODAK’ta yayınlanmasının ardından bazı MHP’liler bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirdiler. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin de bu tür görüntüleri tasvip etmediğini dile getiren MHP’liler, ‘Bu görüntüler MHP’ye kazandırmaz, kaybettirir’ dediler.

İL BAŞKANI ASLAN:  ‘ÜZÜLDÜM’

MHP İGM Üyesi Mehmet Karagöz’ün Parti binasında belinde silah ile görüntü vermesi ve o şekilde parti binasına gelip gitmesinin üzücü olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Aziz Aslan, ‘Daha öncede bazı konularda bazı arkadaşları uyarmıştım. Böyle bir görüntüden dolayı üzüldüm. Bunlar Partimize olumsuz olarak yansıma yapıyor. Anlaşılan bu arkadaşlarla tekrar görüşmem gerekecek’ dedi.

Aslan, ‘Bize efelik lazım değil. Bize Yunusluk lazım. Biz Huzur olsun, başarı olsun, insanlık kazansın, Afyon kazansın diye gece gündüz çalışıyoruz. Bu görüntüler bizim bu düşüncemizle uyuşmuyor’ dedi.

MİLLETVEKİLİ YILMAZ : ‘OLMAMALIYDI’

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’da, ‘Konuyu ODAK’ta okudum, fotoğrafı gördüm. Böyle bir hareket hoş karşılanacak bir şey değil elbette. Silahla poz vermek kesinlikle bize uygun değildir. Bize yakışmıyor. Olayın Savcılığa intikal etmesi bile partimiz açısından iyi değildir. Silah yerine kalem diyen,  sokak yerine laboratuarları tercih eden bir Genel Başkanının partisinde siyaset yapanlar olarak bunları hoş göremeyiz. Biz MHP liler olarak böyle bir görüntüyle karşılaşmak, o silah oyuncakta olsa hoş olmamıştır’ dedi. ODAK

 

Editör: Haber Merkezi