Kapanan Belediyelerin Milyon Liralık Araçları Çürümeye Terk Edildi


Afyonkarahisar'da nüfusu 2 binin altında kaldığı için yasa gereği kapanan 47 belediyenin araç ve gereçleri, bir yıldır adeta çürümeye terk edildi.

Kapanan Belediyelerin Milyon Liralık Araçları Çürümeye Terk Edildi, System.String[]

Afyonkarahisar'da nüfusu 2 binin altında kaldığı için geçtiğimiz yıllarda çıkarılan Büyükşehir Yasa'sı gereği kapanan 47 belediyenin araç ve gereçleri, bir yıldır adeta çürümeye terk edildi.

İl Genel Meclisi (İGM) tarafından satılma kararı alınan araçların bir yılı geçmesine rağmen açık alanda çürümeye terk edildiği, öte yandan köye dönüşen yerlerde çöp, ulaşım ve benzeri sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

"GERİ VERİLECEK"

MHP İGM Grup Başkanı Mehmet Karagöz, kapanan belediyelerin araçlarının bir kısmının muhtarlıklara devredilmesini geçen yıl mecliste teklif ettiklerini, ancak karşı çıkıldığını söyledi. Bir yıl geçmesine rağmen araçların adeta çürümeye terk edildiğini anlatan Karagöz, gelinen noktada itfaiye aracı ve bazı işe yaramayan araçların köy muhtarlıklarına geri verileceğini kaydetti. Karagöz, çalışır durumdaki araçların da oluşturulan 22 hizmet noktasında kullanılacağını kaydetti.

"ORTADA BÜYÜK KARMAŞA VAR"

İGM üyesi Halis Bal da itfaiye araçlarıyla bazı otomobillerin de geri iade edilmesi kararı alındığını söyledi. Bal, bazı bölgelerde vatandaşların yeterli hizmet alamadığı yönünde şikayetler aldıklarını belirtti. Bal, "Ortada bir karmaşa var. Araçların satılması gündemdeydi. Ancak ne satıldı, ne verildi, bilmiyoruz. Yeni araçlar var, yolcu otobüsleri var. Muhtarların yoğun talebi olmasına rağmen bu araçlar verilmediği gibi satışa da çıkarılmıyor. Minibüsler, traktör, iş makinesi, yeni araçlar var. Köylere hizmet götürmek için bazı hizmet noktaları oluşturuldu, ancak iş makinesi olmadığı yönünde bilgiler geliyor." dedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLMİŞTİ

Afyonkarahisar İGM tarafından nüfusu 2 binin altında kaldığından yasa gereği kapatılarak köye dönüşen 47 belediyenin borçlarının gayrimenkullerinin satılarak ödenmesi görüşü oy birliğiyle kabul edilmişti. Kapanan belediyelerin 40 milyon lira civarında borcu olduğu tespit edilmişti. Yasa sonrasında 30 Mart 2014 yerel seçimlerine gidemeyen belediyelerin personel, vergi, sigorta ve müteahhit borcu bulunuyordu.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde nüfusu 2 binin altında kaldığı için kanun gereği köye dönüşen 47 belediyeden İl Özel İdaresi'ne devredilen envanterde çöp aracı, itfaiye aracı, kepçe, kamyon, traktör, su tankı, otobüs, midibüs, otomobiller bulunuyor.


Editör: Haber Merkezi