KAPANAN BELEDİYELERİN HALKINI DİNLEDİLER
Vali Balkanlıoğlu, Kapanan Belediyelerde Yaşayan Yöre Halkının İstek, Talep ve Şikayetlerini Yerinde Dinledi.
Vali Balkanlıoğlu, nüfusları 2000’in altına düştüğü için 2014 yerel seçimlerine katılamayarak köy statüsüne dönüşen beldelerdeki mevcut sıkıntıları, tamamlanmayan projeleri, istek, talep ve şikayetleri dinlemek üzere gün içerisinde Sinanpaşa ilçemize bağlı Güney, Tokuşlar ve Nuh köylerine giderek talepleri yerinde dinledi.
Vali Balkanlıoğlu’nun ziyaretlerine Sinanpaşa Kaymakamı Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, DSİ 183. Şube Müdürü İbrahim İşbilen, DSİ Sondaj Şube Müdürü İsmet Kızıltepe, Telekom İl Müdürü Ahmet Ali Gedik, Osmangazi EDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Başmühendisi Hasan Aydoğmuş ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Ahmet Şevki Gümüş eşlik ettiler.
Ziyaretler sırasında konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu; “Malum son çıkan kanunla birlikte nüfusu 2000’in altına düşen belediyeliklerin kapatılıp köy olmasına karar verildi. Belediyeler kapatıldıktan sonra belediyelerin durumu önümüze geldiğinde neden kapatıldığını, ne tür sıkıntıların olduğunu ve ne gibi durumlarla karşı karşıya kalınabileceğini gördük. Bazı hizmetlerin aksadığını ve bazı problemlerin mevcut olduğunu belirledik. Gönül isterdi ki, tüm bu beldelerin nüfusu 2000’in üzerinde olsun, hiçbir belediye kapanmasın ve her şey yolunda gitsin. Mademki belediyeler kapandı ve kapanan belediyelerin tüm iş, işlem ve her türlü hizmeti İl Özel İdaremize devir oldu. Bizler de bu noktada vatandaşlarımızın istek, dilek ve sıkıntılarını dinlemek üzere köy statüsü kazanan yerleşim yerlerine ziyaretlerde bulunuyoruz. Bizim amacımız süregelen sıkıntıları gidermek, ihtiyaçları karşılamak ve İl Özel İdaremizce yapılabilecek her türlü hizmetleri vatandaşımızın isteği doğrultusunda yerine getirmektir. Altyapı, üste yapı, sosyal alanlar ve yöre halkının ortak kullanımı için okul ve fırın gibi ihtiyaçları gidermektir. Ayrıca halkımıza hizmet noktasında gölet, baraj, içme suyu, tarımsal sulama ve ormanlık alan gibi hizmetleri de Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu her türlü destekte bulunacağının sözünü verdi. Sayın Bakanımızın ve bizim istediğimiz kapanan belediyelerde yaşayan yöre halkının ‘iyi ki belediyemiz kapandı, biz belediye iken bu hizmetleri alamıyorduk demesidir. İşte bizler bu doğrultuda Afyonkarahisar Valiliğimize ve İl Özel İdaremize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü hizmet konusunda daha fazla yol, kanalizasyon, okul, çocuk parkı ve bunun gibi hizmetleri yerine getirmeye hazırız. Arkamızda devletimizin gücü var. Bu nedenle hiçbir şeyden çekinmeden ve taleplerinizin karşılanmayacağını aklınızdan atarak hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ve daha güzel hizmetlerin gerçekleşeceğini bilerek bizlere istek, dilek ve sıkıntılarınızı aktarabilirsiniz. Söz konusu istek ve talepler ilgili müdürlerimizce not alınacak ve en kısa zamanda yerine getirilecektir. Bizleri aşan konularda da Sayın Veysel Eroğlu Bakanımızın destekleri bizimledir.”dedi.
Konuşmaların ardından kapanan belediyelerdeki yöre halkı istek, talep ve sıkıntılarını Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekilere aktardılar. Talep ve istekler gereği yapılmak üzere konuyla ilgili görevliler tarafından not edildi.
Vali Balkanlıoğlu, bu tür ziyaretlerin ilimiz genelindeki kapanarak köy statüsüne dönüşen tüm yerleşim yerlerine yapılacağını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi