KALPLER, ALLAH VE KUR'AN AŞKIYLA DOLUP TAŞTI
Mübarek üç ayların girmesi nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde düzenlenen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" yoğun bir katılımla Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Rekor düzeye ulaşan yatırımlar ve vizyon projelerle Afyonkarahisar'ın çehresini değiştiren Afyonkarahisar Belediyesi, 'sosyal belediyecilik' alanında düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Hizmetlerini sadece 'yol, kaldırım, kanalizasyon ve park' yapmakla sınırlamayan Afyonkarahisar Belediyesi, binlerce Afyonkarahisarlı'yı dünya ve Türkiye birincisi hafızların konuk olduğu "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti"nde bir araya getirdi. İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şubesi'nin de destek verdiği gecede, kulakların pası silinirken, kalpler Allah ve Kur'an-ı Kerim aşkıyla dolup taştı.
Muhteşem gece, İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Zengin'in açılış konuşmasıyla başladı. İlim Yayma Cemiyeti'nin imam hatip liselerinin açılması ve yaygınlaşması amacıyla 1951 yılında İstanbul'da kurulduğunu belirten Şube Başkanı Ali Zengin, 1953 yılında kamu yararına çalışan dernek statüsü kazandığını ve günümüze kadar ülke gençliğinin ilim ve irfan sahibi olarak yetişmesi için faaliyet gösterdiğini söyledi.
"KUR'AN ÇOK GÜZEL MÜJDELER VAR"
Kur'an-ı Kerim'in okunmakla ibadet edilen, dinlenmekle sevap kazanılan, ahkâmını yaşamakla dünya ve ahiret kurtaran Allah'ın kelamı olduğunu kaydeden Başkan Zengin, "Peygamber Efendimiz bir hadisinde; 'Kur'an-Kerim'i gereği gibi güzel okuyan kimse, vahiy getiren şerefli ve itaatkar meleklerle beraberdir; kekeleyerek zorlukla okuyan kimseye ise iki kat sevap vardır' buyurmuştur. Bu hadisten anlaşıldığına göre Kur'an-Kerim'i çok güzel okuyan hafızlarımıza büyük mertebeler müjdelendiği gibi zorlukla okuyan müminlere de çok büyük ecirler müjdelenmektedir" dedi.
Peygamber efendimizin, "Sizin en hayırlınız, Kur'an-Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir" hadisini de hatırlatan Zengin, "Müslüman'ın hak ve vazifesi sadece kendisinin öğrenmesi değil, bilip öğrendiklerini başkalarına da öğretmektir. Bu amaçla okullarımızın yaz tatiline gireceği günlerde çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim eğitimi alabilmesi için yaz kayıtlarımız başlamıştır. İnşallah bütün vakıf, cemiyet ve kuran kurslarımızda Kur'an-Kerim eğitimleri hayırlı ve bereketli bir şekilde tamamlanır. Allah-ü Teala hepimizi, Kur'an-Kerim'i öğrenen, öğreten ahkamına göre hayatını düzenleyen kullarından eylesin" diye konuştu.
"BU TÜR ETKİNLİKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"
Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, kanalizasyon ve park yapmak olmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise son yıllarda gelişen sosyal belediyecilik olgusuna bağlı olarak, sosyal, sanatsal ve kültürel anlamda birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi. Kur'an-ı Kerim Ziyafeti'nin düzenlenmesine destek veren İlim Yayma Cemiyeti'nin yönetici ve üyelerine teşekkür eden Başkan Çoban ilerleyen aylarda ve yıllarda bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti. Başkan Çoban konuşmasını, "Cenab-ı Allah'tan Recep ve Şaban'ı bizlere mübarek kılmasını ve hep birlikte bizi Ramazan'a ulaştırmasını niyaz ediyorum" şeklinde dua ederek tamamladı.
Yapılan bu konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında dünya birincisi olan hafızlar; Ali Tel, Abdurrahman Sadien ve Mehmet Bilir, Türkiye birincisi Ahmet Yüksel ve İzmir Çiğli Camii Müezzini Vedat Özarpacı ile Afyonkarahisar Dumlupınar Camii İmam Hatibi Veysel Yüksel, Kur'an-ı Kerim tilaveti, kaside ve ilahiler okudu. Kur'an-ı Kerim tilaveti, İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu'nun yaptığı dua ile sona erdi.
Geceye, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Karagöz, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Sağlık İl Müdürü Necip Yemenici, İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, İlim Yayma Cemiyeti Afyonkarahisar Şube Başkanı Ali Zengin ve çok sayıda Afyonkarahisar halkı katıldı.



Editör: Haber Merkezi