İNTERNET DOLANDIRICILARI YAKALANDI

Afyon il emniyet müdürü İbrahim Özel, internet üzerinden dolandırıcılık yapan şahısların yakalanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada:

“Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimizde yapılan çalışmalarla ilgili olarak;

Afyonkarahisar Sulh Ceza Hâkimliğinin arama kararına istinaden; İlimiz Merkezde şüpheli bir şahsa ait olduğu bildirilen işyerinde yapılan aramada masa üstünde; "iyi günler Tüketici Hakları Ankara genel müdürlüğünden ulaşım sağlıyorum ismim X. Y Bey/bayanla (mı) görüşüyorum. Siz daha önce genel sağlık hizmetleri adı altında bir hayat sigortası yaptırmışsınız, bu sigortayı kullanmadığınız halde haksız yere ücretler ödemişsiniz ve sigorta şirketinden tekrar aranma aldığınızda ise sigortanın iptalini istiyorum demişsiniz bende şu anda sizin şikâyetiniz üzerine istinaden ulaşım sağladım şu anda sigortanızın iptalinizi ve ödemiş olduğunuz ücretlerinizin iadesi sağlanacak tarafınıza ücret ödemenizi hangi kartınıza sağlayalım. Buyurun kartınızın üzerindeki 16 hanelik rakamları 2'erli alabilir miyim? Son kullanım tarihi ve CVC numarasının" şeklinde el ile yazılmış konuşma metninin bulunduğu, ayrıca  (3) adet masa üstü bilgisayar, (1) adet diz üstü bilgisayar, (3) adet banka cüzdanı, yaklaşık (50) kişiye ait kredi kartının tüm bilgilerinin bulunduğu el yazısı ile yazılmış not kâğıtlarının bulunduğu,

Üzerinde Gönderici olarak internet üzerinden alış veriş yapılan ve bir alış veriş sitesinden gönderilen ve alıcı olarak (3) şahıs olmak üzere kargodan gelen (40) adet ağzı kapalı kargo gönderisi, aynı şekilde ağzı açık olan bir adet kargo gönderisinde söz konusu internet sitesinden müşterilere ait kredi kartından alındığı değerlendirilen birim fiyatı 707,12 TL olan Ata Lira faturasının bulunduğu diğer ağzı kapalı olan (40) adet kargo gönderisinin de aynı kategoride altın alma olayı olduğu değerlendirilmiştir. Bunların yanında çeşitli sayıda kargo belgeleri, çeşitli kaşeler ve ağzı kapalı zarflar muhafaza altına alınmış olup tahkikat devam etmektedir.”dedi.

 

  
Editör: Haber Merkezi