İnce:"Ucunda ölüm de olsa Cumhuriyet'i savunacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Çay İlçe Başkanlığı tarafından Çay İlçe Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Ucunda ölüm olsa da Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü savunacağız" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Çay İlçe Başkanlığı tarafından Çay İlçe Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Çay Çağlayan Parkı'nda düzenlenen İlçe Danışma Meclisi toplantısına CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İlçe Başkanları ile çok sayıda CHP'li katıldı. 
DARBE GİRİŞİMİNİN HEDEFİ CUMHURİYET'Tİ
CHP Çay Danışma Meclisi'nde konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapıldığının altını çizdi. İnce, "15 Temmuz, bir terör örgütü eylemidir. Hedefte Recep Tayyip Erdoğan mı vardı? Hayır. Hedefte Recep Tayyip Erdoğan olsa Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalamazlardı. Meclis'i bombaladılar. Bu FETÖ'cülerle bu AKP'liler birbirine çok benziyor. FETÖ'cüler, Meclis'i bombaladı. Başarılı olsalardı Meclis'i kapatacaklardı. AKP'liler de Olağanüstü Hal ile şu anda Kanun Hükmünde Kararnameler'le Türkiye'yi yönetiyor, onlar da Meclis'i kapattı. FETÖ'cüler Atatürk düşmanı mı? Tayyip Erdoğan da Atatürk düşmanı. FETÖ'cüler Lozan düşmanı mı? Tayyip Erdoğan da Lozan düşmanı. FETÖ'cüler laiklik düşmanı mı? Tayyip Erdoğan da laiklik düşmanı. Bunların ortak değerleri var. Bu Cumhuriyet'e, bu değerlerimize ters bunlar. 15 Temmuz, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılmış bir kalkışmadır, Meclis'e karşı yapılmıştır" dedi. 
2005'TE MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİK
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarda olduğu süre içinde devleti FETÖ'ye teslim ettiğini söyleyen Muharrem İnce, "14 senelik iktidarlarında devleti FETÖ'ye teslim etmişler. Bu nedir biliyor musunuz? Kardeşler kavga etti, fatura komşuya çıktı. FETÖ'cüler ile Tayyip Erdoğan yol arkadaşıydı. 14 sene yoldaşlık yaptılar; şimdi iki kardeş kavga etti; faturası millete çıktı. Okullarımız perişan. Şu anda 50 bin öğretmenimiz açıkta. Bu demektir ki 1,5 milyon insan buradan doğrudan etkileniyor. Biz 9 Mart 2005'te 72 milletvekili, aralarında ben de varım, Meclis Başkanlığı'na müracaat etmişiz, Meclis Araştırması istemişiz. Devletten sonra en büyük eğitim ağını kurmuş Fethullahçı Yapılanma'nın araştırlasını istemişiz. Bunlar reddetmişler. 2004 Milli Güvenlik Kurulu kararlarını tanımamışsın. Şimdi diyorsun ki 'Milat, 17-25 Aralık.' Korkanlar var biraz. Korkmayacaksınız. Biz ucunda ölüm olsa da pes etmeyeceğiz. Yalan söylemeyeceğiz. Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
50 BİN MAĞDUR VAR
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise konuşmasında şu vurguları yaptı:
"Biz en başından beri darbelerin karşısındayız. Çünkü darbelerden en büyük yarayı Cumhuriyet Halk Partisi almıştır. Her türlü darbe ve diktanın karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'da nasıl darbeye karşı tek yumruk olduysak, darbe girişimi sonrasında da aynı desteği vermeye hazırız dedik. Olağanüstü Hal, beraberinde birçok mağduru da oluşturacaktır, dedik. CHP Genel Merkezi'ne 50 bin mağdur başvurusu yaptı. Ben her gün en az 20-25 mağdur aile ile görüşüyorum. Bunların birçoğu gerçekten mağdur."
BİZ KENDİ GÜNDEMİMİZİ KONUŞALIM
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan da Danışma Meclisi'nin kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Demirkırkan, "Biz kendi gündemimizi konuşalım. Biz halkın gündemini konuşalım. OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını konuşalım. OHAL'den dolayı zarar görenleri, FETÖ'cü diye mağdur edilenleri konuşalım. Biz, hiçbir zaman FETÖ'nün yanında olmadık. FETÖ dolayısıyla mağdur olanların dertlerini dinliyoruz. Önümüzdeki hafta, FETÖ'den dolayı mağdur olanlarla bir toplantı yapacağız. Biz ekonomiyi konuşalım. Esnaf arkadaşlarımız, neredeyse alışveriş yapmadan kepenk kapatıyor" dedi. 
Editör: Haber Merkezi