İLİMİZ İRAN ULUSLARARASI TURİZM FUARI’NDA



Afyonkarahisar, İran’ın başkenti Tahran’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen İran Uluslararası Turizm Fuarı’nda yerini aldı.
Afyonkarahisar Valisi Sayın Aziz YILDIRIM’ın onayıyla katılımı gerçekleştirilen fuarda Afyonkarahisar’ın İran pazarından pay alması için gerekli çalışmalar yapıldı.
10. İran Uluslararası Turizm Fuarı, Tahran Uluslararası Fuar Alanı’nda 6-9 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlendi. Turizm profesyonellerini ve tüketicileri buluşturan fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda Türkiye standında yer alan Afyonkarahisar’a ayrılan bölümde İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özge Öztürk Demirayak, İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Ulvi Gümüşhan ve Budan Termal Otel Genel Müdürü Vahap Kayadan’ın katılımlarıyla İlimizin konaklama alanında sahip olduğu avantajları, şifalı suları, tedavi imkanları tanıtılırken aynı zamanda bir destinasyon olarak öne çıkarıldı.
2016 yılında Türkiye’ye gelen İranlı turist sayısının 1 milyon 665 bin olup, 2017 yılında bu sayının 2 milyona ulaşması beklenmektedir. Bu bağlamda fuara katılan İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Ulvi Gümüşhan ve Budan Termal Otel Genel Müdürü Vahap Kayadan Termal Turizmin ve ilimizin pazardaki payını arttırmak için İran Turizm Seyahat Acentaları ve Tur Operatöerleri ile karşılıklı görüşmeler gerçekleştirdiler.
 
Afyonkarahisar’ın konumu, şifalı suları, tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin hazırlanan görsel ve bilgilendirici materyaller aracılığıyla tanıtıldığı ve ziyaretçilere Afyon Lokumu ikram edildiği  Afyonkarahisar standı yoğun ilgi gördü.
Afyonkarahisar standını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Yayman, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Genel Müdür Yardımcısı Ali Ahmet Temurci ziyaret etti.
Afyonkarahisar bölümünü ziyaret eden İranlılarla birebir ilgilenen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Yayman, onlara  Afyon Lokumu ikramı yaparak Afyonkarahisar’ın sadece şifalı suları ile değil gastronomik değerleri ile ünlü olduğu vurgulayarak, Türkiye’ye ve Afyonkarahisar’a davet etti.
T.C Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Yayman ve Tahran Büyükelçimiz Sayın Rıza Hakan Tekin İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özge Öztürk Demirayak’tan Afyonkarahisar ve Termal Turizm hakkında bilgi alıp karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.
İran’ın en önemli geleneksel sanatçılarından biri olan, İran müziğinde Mevlana temasını en iyi işleyen müzik adamı dünyaca ünlü Şehram Nazeri de standımızı ziyaret etti.
 
Editör: Haber Merkezi