“İlimin Kültür Elçisiyim” Projesi
“İlimin Kültür Elçisiyim” Projesinin Sergi Açılışı Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’nun Katılımı Açıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "İlimin Kültür Elçisiyim" Projesi’Nin sergi açılışına Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Kardeş Şehir Almanya Hamm Şehri Yetkilileri, Protokol Üyeleri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.
 
"İlimin Kültür Elçisiyim" tanıtım projesi programı Halk Oyunları gösterileri, Yöresel Müzikler dinletisi, Yöresel Kıyafet Defilesi, Gelin alayı ve ritim gösterisi ve Semazen Gösterisi ile başladı.
 
Daha sonra “İlimin Kültür Elçisiyim” Projesi hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Bu proje ile öğrencilerin geçmiş ile gelecek arasındaki bağı güçlü bir şekilde kurmayı sağlaması, tarihi ve kültürel değerleri koruma ve yaşatma bilincine ivme kazandırması ve aynı zamanda yaşadığı ilin kültür değerlerini bilen, ilini sosyal - kültürel olarak en iyi şekilde tanıyan ve bunları tanıtmak için gerekli yeterlilik ve girişimcilik becerilerine sahip gönüllü kültür elçileri yetiştirmek amaçlanmaktadır.Proje kapsamında, Eylül ayından itibaren öğretmen ve öğrencilerimiz yoğun bir şekilde çalışarak İlimizin tarihî simgeleri, mimarî özellikleri, ilde gerçekleşen hikayeler, efsaneler, İlimizin yemek kültürü, online yemek kitabı oluşturma, ülkemizin millî ve dinî festivalleri, unutulmaya yüz tutmuş maniler, deyimler, yemekler ve gelenekler, ilimin eski el sanatları, mahalledeki en yaşlı kişilerle röportaj, ilimden veya bölgemden çıkmış değerler, kahramanlar gibi konularda çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar okullarda bu proje için oluşturulan eTwinning kulüplerindeki öğrenciler ve öğretmenler tarafından Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla yapılmıştır. Yapılan çalışmalar, Avrupa'daki okullar için iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek adına oluşturulan bir topluluk olan eTwinning platformunda belirli periyodlarla paylaşılmıştır. Yerelde başlattığımız "İlimin Kültür Elçisiyim "projesinde öğretmenlerimiz proje tabanlı öğrenme anlayışını benimseyerek, projedeki aylık aktiviteleri okullarında diğer öğretmen ve öğrencilerle işbirliği içinde teknolojiyi aktif bir şekilde kullanarak ve okullarında çeşitli organizasyonlar düzenleyerek okul yaşantılarına da farklılıklar kattılar. Projenin başarısını artırmak, değerlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak adına Valimiz Hakan Yusuf Güner’in desteği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde proje süreci boyunca online ve yüz yüze toplantılar düzenlenmiş ve de birçok okul ziyareti gerçekleşmiştir. İşbirliği, iletişim ve bilgi alışverişini güçlendiren, öğrencilerimize aileleri ve öğretmenleri ile iş birliği içinde çalışma ortamı hazırlayan ve okulların sosyal yönlerini de vurgulayan bu projenin sosyal sorumluluk noktası olarak sergide satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelirler "Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve Yetimleri Derneği, Afyonkarahisar Şubesi'ne bağışlanacaktır” dedi.
 
Program protokol tarafından sergi bölümünün kurdelesi ile eTwinning pastası kesilmesi ve sergilerin gezilmesi sona erdi.

 
Editör: Haber Merkezi