İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

İş gücü potansiyelinin meslek edindirme girişimleri ile artırılması ve bu potansiyelin istihdama yönlendirilmesi ile işsizliğin giderilmesi amacıyla Valimiz Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında 2015 yılı üçüncü olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

İŞKUR Toplantı salonunda yapılan toplantıya Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının başında Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Erdem Ünlüyalvaç tarafından kurum çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü olarak neler yaptıklarını, neler yapacaklarını ve yılın geri kalan kısmında neler yapılması gerektiği ile alakalı iki konu başlık altında toplantıda bilgiler verildi.

Mesleki eğitim kurslarının düzenlendiğini, 1000 kişiye eğitim vermenin hedeflendiğini, bu hedefin şimdiden aşılarak ilk 7 ayda 1200 kişiye kurs verildiğini belirtti.

Eğitim kurumlarına ziyarette bulunduklarını belirten Ünlüyalvaç, buralarda meslek eğitimi verildiğini böylece ileride iş kaygısı duyan gençlerimizin iş dalları hakkında bilgilendirildiğini, bunu da yaparken eğitimi verilen mesleği halen yapmakta olan ve tecrübe sahibi kişilerin davet edildiğini söyledi.

Aynı zamanda girişimcilik kursları düzenlediklerini belirten Ünlüyalvaç, girişimcilik kursları doğrultusunda bir çok işsiz kişilerin KOSGEB’den destekleme ile kendi işyerine sahip olduğunu, bunun yanında da İŞKUR destekli olarak ta engelli vatandaşlar başta olmak üzere iş imkanı sağladıklarını belirtti.

İşbaşı eğitim programlarını yürüttüklerini söyleyen Ünlüyalvaç, 2015 yılı hedeflerinin şu anda %160 seviyelerinde olduğunu, bununla kalmayacaklarını, Sayın Valimizin destekleriyle bu başarının daha da artırılacağını sözlerine ekledi.

Tüm yapılan tüm faaliyetlerin tanıtımı ve daha çok kişiye ulaşabilmek için tanıtım CD’leri, broşürleri ve tanıtım filmleri yapılması talimatında bulunan Valimiz Hakan Yusuf Güner, yapılan tüm çalışma ve faaliyetlerin daha çok yerel alanda farkındalık oluşturması amacıyla iş ve işlemlerde bulunulması gerektiğini, böylece daha dikkat ve ilgi toplayacağını söyledi.

Üniversite son sınıf öğrencilerini İş-Kur’a davet ettiklerini belirten Valimiz Hakan Yusuf Güner, İş-Kur’da aldıkları eğitimler ve doğru yönlendirmelerle, öğrencilerimizin iş sahiplerinin yanında daha nitelikli ve daha verimli bir şekilde meslek kazanacağını, böylece hem gençlerimizin hem de iş verenlerin kazanacağını, yani kazan kazan yöntemiyle çok yönlü kazanımlar elde edileceğini belirtti.

Toplantıda ‘Hayat Boyu Öğrenme’ konusuna değinen Valimiz Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Valiliği olarak Afyonkarahisar’ın değerlerini ortaya çıkarmak, mevcut değerlerinin daha da geliştirilerek yaygınlaştırılmasını sağlamak adına her türlü imkanın seferber edileceğini belirtti.

Toplantı konuşmaların ardından gündemde bulunan konuların görüşülmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi