İl başkanlarından Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'da sabah saatlerinde düzenlenen hain saldırıya tepkiler sürüyor.
Van'daki saldırıya ilişkin AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı açıklamalarda bulundu.
Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Yurdunuseven, hainlerin amaçlarına ulaşamayacağını bir kez daha dile getirdiklerini kaydetti.
Yurdunuseven, "Ülkemizin birliğini, beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez. 79 milyon kardeşiz Türk'ü Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile hainler inat kardeş olamaya devam edeceğiz." dedi.
Terörün iyisinin kötüsünün olmadığını belirten Demirkırkan ise, terörün nereden gelirse gelsin şiddetle kınadıklarını belirtti.
"Bugünün önemi de şu ki Müslümanlar için kutsal olan kurban bayramında yapıldı bu saldırı" diyen Demirkırkan, şöyle devam etti:
"PKK terör örgütü denen vicdansızlar bir bayram günü 48 insanın yaralanmasına sebebiyet verdiler şimdilik can kaybının olması sevindirici tabi ki ama bu günde yapılması terör örgütünün ne kadar vahşi, düşüncesiz olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ben bunu yapanları şiddetle kınıyorum."
Öncelikli olarak Türk ve İslam aleminin bayramını kutlayan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Demirel, "Terörün dininin, imanının olmadığı bir kez daha görüldü" dedi.
Demirel, "PKK, FETÖ Türk vatandaşlarının içinden çıkmadığını bir kez daha gösterdi çünkü biz Türkler olarak Müslümanlar olarak Mili ve dini bayramlarımıza sahip çıkarız. Bu mübarek günde bu saldırıyı gerçekleştirmeleri terör örgütü mensuplarının insan olmadığı göstermiştir. Fakat biz Türk milleti olarak yılmayacağız ve bu terör belasının üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.
Özellikle son aylarda TSK tarafından yapılan operasyonlar da terör örgütüne ağır darbeler vurulduğunu belirten Kumartaşlı, "Artık FETÖ terör örgütünün de silahlı kuvvetler içerisinden temizlenmesi ile içeriden de istihbarat alamaz hale gelmişlerdir ve bu onlar için büyük bir güç kaybı olmuştur." diye konuştu.
Kumartaşlı, şunları söyledi:
"Terör örgütü son çırpınışlarını bu şekilde göstermektedir. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyor, yaralanan vatandaşlarınıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Terör örgütleri PKK, FETÖ ve dışarıdaki destekçileri, bu ülkeyi bölemeyecekler. Yaptıkları bu saldırılarla ülkede karışıklık çıkarmayı hedefliyorlar. Ama aksine bizim milli birlik ve beraberliğimizi artırıyorlar."
 
Editör: Haber Merkezi