İL BAŞKANI YURDUNUSEVEN, “BAŞBAKANIMIZ KENDİSİNİ EVİNDE HİSSETTİĞİNİ SÖYLEDİ”

 

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun partilerini ziyaret ederek, teşkilat mensupları ile küçük bir toplantı yaptığını söyleyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Başbakan Davutoğlu’nu pankartla karşıladıklarını belirterek, “Sayın Başbakanımızı ‘Evinize Hoş Geldiniz Sayın Başbakanım’ yazılı bir pankartla karşıladık. Sayın Başbakanımız kendisini evinde hissettiğini söyleyerek, ‘Evimdeyim’ dedi. Bizde bu sözünden dolayı mutlu olduk” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven bu hafta ki basın toplantısını Etraf Restoran’a gerçekleştirdi. Yurdunuseven’e İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser’de eşlik etti. Parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulunarak gazetecilere bilgiler veren İl Başkanı Yurdunuseven, bütün basın mensuplarının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Gazeteciliğin zor ve kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Yurdunuseven, “Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduk. Basın önemli bir görevi yerine getiriyor. Biliyorsunuz ki 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününde Sayın Başbakanımız kamp dolayısıyla içeride görev yapan gazetecilerimize gül dağıttı. Bizde Bakanımız Veysel Eroğlu, Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ, Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya ile birlikte dışarıda görevli olan basın mensuplarına gül dağıtarak günlerini kutladık. Bizlerde 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününüzün hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.  

 

TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Hükümetin terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Yurdunuseven, “Bir tek terör örgütü kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek” dedi. Doğu ve güneydoğu da terör örgütü mensuplarının o bölgede yaşayan vatandaşların evlerinden, yurtlarından ve topraklarından ettiğini belirten İl Başkanı Yurdunuseven, çatışmaların yaşandığı bölgelerde göçlerin yaşandığını da ifade etti. Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Bildiğiniz gibi doğuda terör olayları devam ediyor. Hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlı ve istikrarlı çalışmaları ile mücadelemizde devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Biz bunları istemiyoruz. Vatan uğruna can veren şehitlerimize de Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

 

KAMPTA YOĞUN BİR ÇALIŞMA OLDU

24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ile ilgili basın mensuplarına bilgiler veren İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, toplantıların yoğun bir şekilde geçtiğini söyledi. Yurdunuseven, “Geçtiğimiz hafta 8-9-10 Ocak tarihlerinde ilimizde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla partimizin 24. Afyonkarahisar’da da 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz ‘İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nı yapıldı. İstişare toplantısı verimli geçti. 4 farklı salonda yapılan toplantılara zaman zaman bende katıldım. Anayasa, terör, iç güvenlik ve ekonomi ile ilgili toplantılar yapıldı. Bir toplantıda İçişleri Bakanımız Efkan Ala bey 4,5 saat terörle ilgili Milletvekillerimize brifing verdi. Yapılan bu toplantıların milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Genel olarak benim izlenimim çok verimli bir toplantılar yapıldı. Ayrıca toplantıya gelen misafirlerimizi kapı da karşılayarak onlara lokum ve şerbet ikram ettik. Yine Sayın Başbakanımızın eşi Sare hanımefendi de İhsaniye ilçemize bağlı Üçlerkayası köyünde Kur’an kursu açılışı gerçekleştirdi. Kadın Kollarımız ile İl Yönetimimizdeki bayan üyelerimiz Sare hanımefendi’ye eşlik ettiler” dedi.

 

BAŞBAKANIMIZ TEŞKİLATIMIZLA BULUŞTU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun İl Başkanlığını ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Yurdunuseven, Başbakan Davutoğlu’nun teşkilat mensupları ile küçük bir toplantı gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Yurdunuseven konuşmasına şöyle devam etti; “Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu kampın ardından İl Başkanlığımızı ziyaret etti. Sayın Başbakanımız ilk olarak İl Başkanlığı makamımıza geçti. Daha sonra Sayın Başbakanımız toplantı salonuna geçerek teşkilat mensuplarımızla bir araya geldi. Sayın Başbakanımızla küçük bir toplantı yaptık. İl Genel Meclis Başkanımız, İl Yönetim Kurulu üyelerimiz, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri, ilçe başkanlarımız, ilçe ve belde belediye başkanlarımız ile gençlerimiz toplantıya katıldı. Başbakanımıza Afyonkarahisar’ımızla ilgili taleplerimizi ve sorunlarımızı dile getirdik. Sayın Başbakanımız ‘Artık istişare ve değerlendirme toplantılarının Afyonkarahisar için geleneksel hale’ geldiğini söyledi. Bu sözlerden dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Toplantıların ilimizin tanıtımına çok önemli katkısı bulunuyor. Sayın Başbakanımız dile getirdiğimiz talep ve sorunlarla bizzat ilgileneceğini dile getirdi. Sayın Başbakanımız son 65 yılın en yüksek oy oranı olan yüzde 63,5’dan dolayı teşekkür etti ve çalışmalarımızda başarılar diledi. Başbakanımız kendisini evinde hissettiğini ve ‘Evimdeyim’ dedi. Bizde kendisine ‘Evinize Hoş Geldiniz Başbakanım’ yazılı bir pankartla karşıladık.” İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantıya Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Emin Güzbey’de katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi