İGM Başkanı Salih Sel, basınla buluştu
 
 
İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Salih Sel’in basın mensuplarıyla sohbet toplantısı vardı. AK Parti’deki basın toplantısının saati 12.00 olduğundan toplantı 13.00’e ertelenmişti. Bütün basın mensubu arkadaşlar oradaydı.
Sayın Salih Sel ile ilk geceden, yani darbe girişi olduğu ilk andan itibaren meydandaydık.
Hatta, Sel Başkanımdan durumu öğrendim diyebilirim. 
Hemen gel dedi ve o geceyi, tepkiyi, milletin nasıl çıktığını ilk andan itibaren gördük.
Dünkü basın toplantısında, Sel’in yüzünde ilk günkü tepki, ilk günkü heyecanı gördüm.
11 gün geçti ve meydanlardaki heyecan, coşku hiç azalmadı hatta arttı.
İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Sel’in konuşmalarından vermek isterim.
“Meydanları Sayın Cumhurbaşkanımız evinize gidin deyinceye kadar terk etmeyeceğiz. Her şey yoluna girmeden meydanlardan ayrılmak yok. İlk gece eski il başkanımız Mehmet Zeybek ve Milletvekilimiz Hatice Özkal ile oradaydık. Bizim gibi on binlerce insanımız meydana toplandı.  Demokrasiye inanan her görüşten insanımızla vatanımıza sahip çıktık ve FETÖ’cü vatan hainlerini püskürttük. Hepiniz biliyorsunuz, süper güçler ortadoğuda İsrail’den başka güç istemiyordu. Hamdolsun, vatandaşımız imanıyla yola çıktı ve hainlere dersini verdi”
Türkiye’yi Suriye yapmak istediler. Sayın Salih Sel’in bu söylediği cümleye de dikkatinizi çekmek isterim. İGB Başkanı Sel, “Ama onların bilmediği Türk halkının, milletimizin vatanına ne kadar bağlı olduğudur. Vatan hainlerinin gerçek yüzleri görüldü. Bu arada beni en çok rahatsız eden darbe girişimi için, hainlerin insanlarımızı şehit olduğu acı olaylar için tiyatro deyinler var. Bunlar akıl tutulması geçiren beyinsiz insanların fikridir. Söyleyin Allah aşkına, bu bir tiyatro olabilir mi?Milletimiz bu hainlere  gereken cevabı vermiştir ve bundan sonra da dik duruşuna devam edecektir” dedi.
ULUSLAR ARASI MEDYA ÜLKEMİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK İSTİYOR
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, uluslar arası medyanın ülkemizde yaşanan darbe girişiminde  sonraki coşku yerine, ülkemizi küçük düşürmek için yayınlar yaptığına dikkat çekti.
İGM Başkanı Sel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın Dünya lideri olması, bazı ülkeleri rahatsız etmiş. Süper güç denilen ülkeler, Cumhurbaşkanımızı karalamak ve ülkenin liderliğinden etmek için onlarca oyun oynadılar. Ama Allah’ın izniyle hiç birinde başarılı olamadılar” diye konuştu.
FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZAKTAN YAKINDAN DİNLE ALAKALARI YOK
Bunlar bir çok sınavda kul hakkı yediler, Binlerce kişiyi mağdur ettiler diyen İGM Başkanı Sel, “Bunları dinle imanla alakaları yok. İçki içebilirsin, başını açabilirsin, hak yiyebilirsin diyen bir din anlayışı olabilir mi?FETÖ terör örgütünün başı 16 yıldır Amerika’da. Amerika neden tutuyor bu haini? Çünkü, Amerika, FETÖ’nün açtığı okullar sayesinde her ülkeye ajanını sokuyordu” şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel PKK terör örgütü konusunda da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlerle toplantısının Türkiye’nin birlik ve beraberliği için çok önemlidir diyen  Sel,  “FETÖ terör örgütü ile PKK arasında bir fark var mı?HDP’ de, PKK’nin meclisteki uzantısıdır.  Temennim kamuda çalışan FETÖ’cüler gibi PKK sempatizanlarının da temizlenmesidir” dedi.
İGM Başkanı Sel,  sözlerinin sonunda, AB’ye girmek için Türkiye’nin 53 yıldır mücadele ettiğini ancak sırf Müslüman bir ülke olduğu için alınmadığını söyledi. Sel “Bizden sonra başvuran onlarca hiristiyan ülkeyi  aldılar. Bizi AB’ye almayacaklarmış.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti  büyük bir devlettir, böyle tehditlere boyun eğmez”
 
Fevzi ŞEN
 
 
 
Editör: Haber Merkezi