HÜSEYİN TUTUMLU “KARŞILIKLI LAF YAPMANIN BİR ANLAMI YOK”

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı her hafta Salı günleri düzenlediği basın toplantılarına devam ediyor. Toplantı da konuşan İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, “Karşılıklı laf yapmanın da bir anlamı yok. Bizler stendapçı değiliz. Bizler hizmet etmeye çalışıyoruz.  Saygınlığımızı geliştirmek zorundayız” dedi.

 

AK Parti İl Başkanlığı tarafından her hafta gerçekleştirilen ülke ve yerel gündemin değerlendirildiği basın toplantısına bu hafta da devam edildi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukukİşleri Başkanı Hüseyin Tutumlu ile Tanıtım ve Medya Başkanı Mustafa Ötken yaptıkları açıklamalar ile gündemi değerlendirdiler. Milletvekili adaylarının ilçe, belde ve köylerde hummalı bir çalışma yürüttüğüne değinen Ötken, şöyle devam etti; “Milletvekili adaylarımız ilçe, belde, köy ve mahallelerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Halil Ürün, Ali Özkaya, Remziye Sıvacı, Akif Özkaldı ve Fatih Beder, şehir merkezindeki esnafların yanı sıra ilçelerde ve özelliklede köylerde vatandaşlarımızla bir araya geliyor. Milletvekili adaylarımız televizyon ve radyo kanallarında canlı yayın konuğu oluyorlar. Hükümetlerimizin yaptığı yatırımlardan bahseden milletvekili adaylarımız, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine de konuşmalarında değiniyorlar. Ayrıca İl Başkanımız İbrahim Yurdunuseven’de Kanal 3 televizyonunda Yasin Köksal’ın hazırlayıp sunduğu seçim özel programına konuk oldu. Muhalefet partileri tarafından yapılan eleştirilere cevap verdi ve hükümetimizin yatırımlarını dile getirdi.”

 

KİNAY ZİYARETLERDE BULUNDU

AK Parti Kütahya Milletvekili ve Afyonkarahisar Koordinatörü Hasan Fehmi Kinay’ın çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu belirten Tanıtım Medya Başkanı Ötken, “Kütahya Milletvekili ve Afyonkarahisar koordinatörü Hasan Fehmi Kınay il başkanımızla birlikte kurucu üyelerimizi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, en yaşlı ve en genç üyemizi ziyaret etti. Milletvekili Hasan Fehmi Kınay il yönetimi kurulu üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimiyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu” diyerek konuştu.

 

AKİF BEYİ KURBAN KESEREK KARŞILADILAR

Milletvekili adayı Akif Özkaldı’yı köy ziyaretlerinde kurban keserek karşılandığını dile getiren Mustafa Ötken, vatandaşların Özkaldı’ya büyük bir ilgi gösterdiğine değindi. Ötken konuşmasını şöyle sürdürdü; “Milletvekili adayımız Akif Özkaldı hafta sonu Çay ilçesinde gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde büyük ilgi gördü. Özkaldı’yı vatandaşlar kurban keserek karşıladı. Yine Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcımız Ali Babacan, AFSİAD’ın daveti üzerine ilimize geldi. Başbakan Yardımcımıza İl Başkanımız başta olmak üzere parti teşkilatımız AFSİAD toplantısında eşlik etti.”

 

PANKARTIMIZ TAKDİR TOPLADI

Geçtiğimi hafta kent gündeminde uzun süre konuşulan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye hitaben ‘Misafiriniz Misafirimizdir Sayın Bahçeli Afyonkarahisar’ımıza Hoşgeldiniz’ yazılıp parti il binasına asılan pankart ile ilgili açıklamalarda bulunan Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Tutumlu, asılan pankartla ilgili hem genel merkez hem de halk tarafından çok güzel tepkiler aldıklarını kaydetti. Tutumlu, “AK Parti, tepkileri demokratik bir şekilde yerine getiren bir siyasi partidir. Zaten kişinin aynısı işidir. Bizler yaptığımız işleri saygı ve nezaket çerçevesinde yapıyoruz.  Bunda bir alınganlık yapmanın bir anlamı yok. Karşılıklı laf yapmanın da bir anlamı yok. Bizler stendapçı değiliz. Bizler hizmet etmeye çalışıyoruz.  Saygınlığımızı geliştirmek zorundayız. Bu kapsamda da yapılan bu pankart olayını halkımız teveccühle ve takdirle karşıladı. Seçimlere kısa süre kaldı, yanlış söylemler kendi saygınlığımızın azalmasına neden olacaktır. AK Parti, her zaman sözlerinin arkasında durmuştur. Bu çerçevede hareket etmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesi yurt genelinde yaşanan gerginliklerden bahseden Tutumlu, AK Parti olarak seçim sürecini nezaket ve hoşgörü içerisinde geçirmek istediklerini, diğer partilerinde tutum ve davranışlarının bu şekilde olması gerektiğini düşündüklerini belirtti.  Yapılan konuşmaların ardından toplantı basın sona erdi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi