Yanlış Yapanı İfşa Edeceğiz
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Afyonkarahisar İl Müdürü Hüseyin Arap, kentte güvenli gıda çalışmaları kapsamında 8 ayda yaklaşık 6 bin denetim yapıldığını kaydederek, "Bu kapsamda usulüne uymayan firmalara yönelik ürünleri piyasadan toplatma idari para ve iş yeri kapama cezaları uygulandı" dedi. Arap, halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda tükettirebilmek adına kurumsal anlamda gereken hassasiyet gösterilerek mevzuat kapsamında gerekli denetim ve kontrollerin yapıldığını söyledi.
ÖNEMLİ MESAFELER KATEDİLDİ
Kentte başta et sektörü olmak üzere yapılan gıda güvenilirliği çalışmalarında önemli mesafeler alındığını kaydeden Müdür Arap, "Özellikle modernizasyon kapsamında işletmelerimizin daha hijyenik daha izlenebilir hale getirilmiştir. Ayrıca kurumumuzca örnek teşkil edecek bir takım adımlar atılarak gıda güvenilirliğinin sağlanması noktasında İlimizde gelişme sağlanmıştır. Özellikle başta otel, restoran, dinlenme tesisi veya yemek fabrikası gibi büyük et ihtiyacı olan firmaların izlenebilirliğini sağlamalarını kolaylaştırmak, aynı zamanda yaptığımız denetimlerde sıkıntı yaşamamalarını sağlamak için internet sitemizde et temin edebilecekleri, faaliyetleri İl Müdürlüğümüzce takip edilen işletmelerin isimleri açıklanmaya başlanmıştır” diye konuştu.
Hüseyin Arap şunları söyledi: “Bundan sonra ihtiyaçlarını buradan karşılamaları hem insan sağlığı, hem de kendileri açısından daha uygun olacaktır. İl Müdürlüğü olarak şimdi de sucuk işletmelerine yönelik bir takım adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Bu işletmelerimizde de tamamen kontrolü sağlamak üzere radikal kararlar alabiliriz. Özellikle bu uygulama ile mekanik ayrılmış kanatlı etinin kullanımını tamamen sıfıra indirmeyi planlıyoruz. Çünkü şimdiye kadar hiç bir zaman ne halkımızın sağlığıyla oynanmasına, ne de haksız yere hilelere başvurularak vatandaşımızın cebine el uzatılmasına müsaade etmedik. Bundan sonrada müsaade etmeyiz. Daha önceden olduğu gibi yanlış yapanı ifşa etmekten kaçınmayız.”
Editör: Haber Merkezi