HOCA NİHAYET SESSİZLİĞİNİ BOZDU!..

AKÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak Hoca yerel basında, şahsı ve üniversite hakkında çıkan iddialara, nihayet bir cevap verdi.  Heyecanlandık. Ancak yazıyı okuyunca hayallerimiz suya düştü. Beklerdim ki, hoca iddialara madde madde cevap versin.
Hoca kamuoyunun beklentileri yerine, iddiaları FETÖ edebiyatıyla, hastane rutiniyle geçiştirmiş.
Rektör Solak Hoca, altında devletin son model Mercedes’i, lojmanı, yüksek maaşıyla, her türlü imkâna sahip.
Tabi ki bina yapacak, hizmet üretecek. Rektörlük yan gelip yatma yeri değil. Üniversitede yaptıklarını devletin parasıyla yapıyor. Zaten önceki rektörlerde bunları yaptılar.
FETÖ ile mücadele ediyorum diyor. Ama FETÖ’nün Afyon Kocatepe Üniversitesindeki beş yıllık yapılanmasına cevap vermiyor. Biz tekrar soruyoruz;
Ankara Çukurambarda FETÖ toplantılarına katıldınız mı, katılmadınız mı?
Pensilvanya’ya el öpmeye gittiniz mi gitmediniz mi?
Rektör Hocam Üniversitede kaç tane FETÖ imamı vardı?
Üniversitenizde kaç kişi “bylock”dan açığa alındı?
Bylock’dan açığa alınan hocaları dışardan üniversiteye kim aldı? 
Sağ kolunuz denilen FETÖ den tutuklu Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren 3,5 yıl Rektör Yardımcınız oldu mu, olmadı mı? Bu kişi emekli olduktan sonra Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı iken haftada 1 gün AKÜ ye gelip ders verdi mi, vermedi mi? FETÖ faaliyetlerine devam etti mi, etmedi mi?
Üniversite Hastanesinde işçi alımından FETÖ den tutuklu Prof. Dr. Reha Demirel ve Adnan Filya sorumlu muydu değil miydi? İşçilerin parası Bank Asya’ya yattı mı yatmadı mı?
FETÖ den tutuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Songur’u, Nisan 2016 ya kadar Dekanlıkta tuttunuz mu, faaliyetlerine göz yumdunuz mu yummadınız mı?
FETÖ den tutuklu Başhekim Prof. Mehmet Ünlü’yü başhekim siz mi yaptınız, yoksa başkası mı yaptı?
FETÖ den tutuklu Prof. Reha Demirel, Doç. Yüksel Ela, Doç. Okan Solak, Doç. Abdullah Ayçiçek’i Başhekim yardımcısı ve Doç. Ömer Özbulut’u Dekan yardımcısı kim yaptı?
FETÖ den tutuklu Adnan Filya’yı işçilikten alıp öğretim görevlisi yapıp, hastane müdürü yapan kim?
Himmet, burs, kurban paralarını kim topladı?
Tıp’ta başka prof’luk bekleyenler varken, Hasan İlyas Özardalı’yı önce profesör yapıp, sonra da FETÖ’den açığa aldınız mı?
Üniversitede ve özellikle Tıp Fakültesinde FETÖ’cü olmadıkları için kadro alamayıp başka Üniversitelere birçok hoca gitti mi, gitmedi mi?
Tıp fakültesine döneminizde atanan FETÖ’cü öğretim üyelerini dışardan getirip kim aldı? Bunlar niçin açığa alındı?
Üniversitede FETÖ’den tutuklanan ve açığa alınanlar, darbe sonrasına kadar Anabilim dalı, Bölüm Başkanlığı ve hatta müdürlük görevlerinde kaldı mı kalmadı mı? Bunları açığa almadan önce, alelacele bu görevlerden istifa ettirdiniz mi ettirmediniz mi? Niçin 15 Temmuzu beklediniz?
Sandıklı Meslek Yüksekokulu Müdürünün kızına ait B.... Merkezine, özellikle bir fakültenizden kaç öğrenci yönlendirildi? Kaç Hoca derse gitti? Nasıl ücret aldılar? Bu işletme sıradan bir esnafın işletmesi olsaydı kaç öğrenci gelirdi? Hocalık imtiyazı kullanıldı mı? Bu etik mi, değil mi?
Sandıklı Yüksekokulu Müdürü Yusuf Karaca ve Müdür yardımcısı Abdullah Taytak, 6 yıl boyunca Selek bilgisayardan, bilgisayar yan ürün malzemesi aldı mı? Harcama belgelerini kontrol ettiniz mi? Haberimizden sonra bu iddiaları araştırdınız mı, soruşturdunuz mu?
Sandıklı Yüksekokul Müdür Yardımcısının derse getirdiği, İngilizce hocaları açığa alındı mı? Bu hoca FETÖ nün olimpiyatlarına katıldı mı?
Sandıklı Yüksekokulu Müdür eski yardımcısı Mustafa Sandıkçı hemen yardımcı doçent olup, dekan yardımcısı oldu mu? Kreşten Sosyal tesislerden sorumlu mu? Eşini kreşte göreve başlattı mı? Kızını fakültesinde Yüksek Lisansa başlattı mı? Sorumlu olduğu kreşte FETÖ Zambak Yayınları okutuldu mu? Bu hoca da FETÖ nün olimpiyatlarına katıldı mı?
Tıp fakültesinde günü geçmiş malzeme kullanıyor musunuz? Bu iddia doğru mu?
Üniversite de sizin döneminiz de sağ kolunuz, rektör yardımcılığı, dekanlık, başhekimlik, müdürlük yapmış olanlar dahil, 51 tutuklu ve 16 adli kontrollü şahıs başka üniversitenin hocaları mı? Bunlar size oy veren, kendi ekibiniz değil mi? Bunları siz atamadınız mı?
150 nin üzerinde Hoca, memur açığa aldınız. 5 yıl bu insanlardan habersiz miydiniz?
Daha kaç FETÖ’cüyü açığa alacaksınız? Bazı FETÖ’cülerin korunduğu  ve geri döneceği iddia ediliyor? Doğru mu?
Bunları Profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarına getiren kim?
Rektör Hoca, biz bu iddiaları yazdık ama cevabını alamadık. Kalemşörlük yapmadık, iftira atmadık.
Kimse bulunmaz Bursa kumaşı değildir. Mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla doludur. Her Profesör Rektör olabilir. Öte yandan; ikbal peşinde diyerek kendi meslektaşlarınıza hakaretiniz doğru olmamış.
Sanıyorum ki; gerçek FETÖ ile mücadele edenler de, onlardır.
******* 
Rektör Hoca; 6 aydır yoğun bakımda yatan 14 yaşındaki çocuğun annesinden “şikayetçi değilim, hizmetlerden memnunum.. ”diye dilekçe almışsınız.. Aylardır yatak yüzü görmeyen, koltuklarda sabahlayan, oğlunun yaşama dönmesi umuduyla oradan ayrılamayan bir anne; bugün bulunduğu şart içinde,  başka şekilde bir ifade kullanabilir miydi?
Aldığınız bu dilekçe sizi haklı mı kıldı? Bir hastanede olmaması gereken o görüntüler sizin hastanenizin değil miydi, Rektör Hoca?
********
Rektör Hocam…
FETÖ soruşturması sonucu 51 öğretim görevlisi ve personeliniz tutuklandı.. 16 kişi adli kontrol şartıyla bırakıldı.. Araştırmalar daha devam ediyor..
Bu FETÖ’cüleri, Pensilvanya’ya kadar gidip icazet aldıktan sonra üniversitede önemli görevlere getiren siz misiniz, bir başkası mı?
Eğer bunları yaptıysanız, üniversitenin imajını bozan da, sizsiniz..
Anlaşıldığı kadar;
17/25 Aralık’tan sonra dönemin başbakanı ve bugün seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan’ın, FETÖ’yle ilgili ısrarlı ikazlarına uymamış, mücadelesine omuz vermemiş olmuyor musunuz?
******* 
Rektör Hocam; biz edebiyat, demagoji, kalemşörlük yapmadan açık ve net olan soruları tekrar sorduk..
Sizden bunların cevabını bekliyoruz…

DOĞRU SÖZLER.. 

“Haksızlık karşısında suskun kalan şeytandır.”
İtibarlı kişiler de, haksızlık karşısında susmayanlardır..