Hisarın Kaderi’nin ilk bölümü çekildi
 
Çekimleri ilimizde yapılan Hisarın Kaderi isimli dizinin genç yönetmeni Adem Akyol Gün FM’de yayınlanan Güne Merhaba programında Faruk Bangir’in konuğu oldu.
“Son üç aydır memleketim olan Afyondayım”
Daha önce Ankara’da reklam yönetmeni olarak çalıştığını kaydeden genç yönetmen Adem Akyol, “Reklam filmlerinin haricinde bir de kısa film çektim. Son üç aydır memleketim olan Afyondayım. Afyon’a döndükten sonra burada ne yapabilirim diye düşündüm. Ya kısa film çekecektim ya da dizi çekecektim. Sonra dizi çekmeye karar verdim. Senaryosunu yazdığım Hisarın Kaderi isimli diziyi çekmeye başladım. Bu konuda bana destek olan arkadaşlarıma ve aileme özellikle teşekkür ederim” diye konuştu.
“Çekimlerimizi ilimizin değişik mekânlarında sürdürüyoruz”
Dizide iki kardeşin hikâyesini anlattıklarını söyleyen Akyol, “İki kardeşin üzerinden Afyon’u anlatan bir dizi film çekiyoruz. Çekimlerimizi ilimizin değişik mekânlarında sürdürüyoruz. İzleyicimizi fantastik bir dizi bekliyor. Toplamda 13 bölüm olarak tasarladık. İlk bölümün çekimleri ve kurgusu bitti. İlk bölümde 10 oyuncumuz var. Diğer bölümlerimiz için yeni oyunculara ihtiyacımız olacak. Oyuncularımızın tamamı Afyonlu. Özveriyle çalışıyorlar. Amatör olmalarına rağmen profesyonel oyuncuları aratmayan bir oyunculuk sergiliyorlar” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Sanata destek olmak isteyen herkesi yanımızda görmek isteriz”
Dizinin yayınlanmasıyla ilgili ilimizdeki bir televizyon kanalıyla görüştüklerini söyleyen Akyol, “Eğer televizyon kanalıyla anlaşamazsak internette yayınlayacağız. Facebook üzerinden izlemek isteyenler Hisarın Kaderi ismiyle sayfamıza ulaşıp dizimizi izleyebilecekler. Bu arada projemiz için desteklere açığız. Sanata destek olmak isteyen herkesi yanımızda görmek isteriz. Bu projeyi tamamlayabilelim ki ardından yenileri gelsin. Afyon’un tanıtımı açısından bu tarz projeleri önemsiyorum. Dizi, sinema deyince akla İstanbul gelir. Oysa bu tarz işler istenir ve destek görürse Anadolu’da da yapılabilir” dedi.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi