“HER ZAMAN VATANIMIZ İÇİN HAZIRIZ”
 
15 Temmuz’da olduğu gibi 79 milyonla birlikte vatan, bayrak ve ezan için dik durmaya devam edeceklerini ifade eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum; ‘Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz.’ Üniforma giymesek de rozet takmasak da her zaman hazırız”
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken ile birlikte haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Mevlid kandilinin İslam alemine hayırlar getirmesini diledi. Yurdunuseven, “Pazar akşamı idrak ettiğimiz Peygamber Efendimiz (sav) dünyaya teşriflerinin 1445’inci seneyi devriyesinin tüm Alemi İslam’a ve Türk milletine hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
HEPİMİZ POLİSİZ, HEPİMİZ ASKERİZ
Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğinin altını çizen İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına şöyle devam etti; “İstanbul’da geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırı da şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Aşağılıkların aşağılısı olanlar tarafından 44 vatan evladı şehit edildi. Hükümetimiz kararlı bir şekilde PKK, PYD ve DEAŞ ile mücadelesini sürdürüyor. Bunların üzerine gittikçe son çırpınışları olarak niteliyoruz. Hükümetimizin çok ciddi ve net kararları ile terör örgütü son demlerini yaşıyor. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu beyin deyimi ile ‘Bundan sonra yapılacaklardan dolayı hiç kimse acıma duygusuna kapılmasın’ dedi. Açık ve net olarak söylüyoruz ki bu terör bitecek. Bu vatanı bölemeyecekler ve böldürmeyeceğiz. Milletimizde bir araya gelerek bunu bir kez daha gösterdi. Nasıl 15 Temmuz’da tankların önüne çıkarak tankları durdurduysak. İnşallah bu terör belasını da bir araya gelerek durduracağız. Bu güne kadar vatan, bayrak ve ezan için şehit olmuş tüm asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz birlik ve beraberliğimizi göstermek adına Pazartesi İl Emniyet Müdürümüzü ve İl Jandarma Komutanımızı ziyaret ederek yanlarında ve destek olduğumuzu ifade ettik. Onlarda ziyaretimizden dolayı memnun oldular. Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum; ‘Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz.’ Üniforma giymesek de rozet takmasak da her zaman hazırız.”  
 
STK’LARIMIZLA TEK YÜREK OLDUK
STK platformu tarafından İstanbul’daki patlamada şehit olanlar için düzenlenen dua ve gıyabi cenaze namazına katıldıklarını bildiren Yurdunuseven, “STK platformu üyeleri ile birlikte İmaret camiinde hem dua ettik hem de gıyabi cenaze namazı kıldık. Bombanın patlatılma zamanlamasının çok önemli olduğu kanaatindeyim. Partimiz ile MHP’nin yeni Anayasal maddeleri üzerinde uzlaşmasından birkaç saat sonra tanzimat fermanı ile başlayan dış güçlerin oyunu olarak görüyoruz. Ama biz kesin olarak karalıyız bu vatanı bölemeyecekler. İnşallah bir ve beraberliğimiz bütün vatandaşlarımızın kenetlenmesiyle devam edecektir” dedi. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi