HEM VEKİL ADAY ADAYI HEM DE OTİZM FEDARASYONU ÜYESİ


Engellilerin eğitim ve yaşam kalitelerini yükseltmek için yola çıkan Türkiye Beyazay Derneği’nin Afyonkarahisar Subesi
milletvekili aday adayı İbrahim yıldırım ile bir araya geldi .

 

Yaklaşan Genel seçimler için Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilliği için aday adayı olan İbrahim Yıldırım, aynı zamanda Otizm Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi..  Yıldırım, siyasi çalışmalar için geldiği Afyon’da, adaylık çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk görevini  de ihmal etmedi.. Bu kapsamda Engelli derneği olan Beyazay Afyon şubesi ile bir araya gelerek başkan ve üyeleriyle tanışma toplantısı yaptı.

 

Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Sube Başkanı Feyza Kayar , yönetim kurulu, ve derneğin engelli üyelerinin katıldığı toplantıda Beyazay ve Otizm üzerine istişareler yapıldı. Beyazay, tüm engellileri tek çatı altında toplayan bir kurum.. Derneğin Afyon şubesi yönetiminde yer alan isimler arasında Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fatma Kavas’ta bulunuyor. Kavas, Afyon’daki Otistik çocuklardan ve toplumda farkındalık yaratma adına yaptıkları çalışmaları anlattı

 

İbrahim Yıldırım ise Otizm ile nasıl tanıştığını anlattı. En yakın arkadaşlarının ailelerinde otistik olması sonucu birlikte fedarasyon kurduklarını kaydeden Yıldırım, otizm ile ilgili çalışmaların Afyon’da da yapılması için adımlar atılması gerektiğini kaydetti. Beyazay’ın kendini kanıtlamış büyük bir dernek olduğunu söyleyen Yıldırım, engellilerle ilgilenmek için kendi başımıza gelmesini beklememek gerektiğini söyledi. Hepimiz birer engelli adayıyız diyen Yıldırım, Afyon’daki engelliler için üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

 

Sube Başkanı Feyza Kayar ise, Dünya Otizm Farkındalık Gününün yaklaştığını söyleyerek şunları kaydetti :  “Beyazay tüm engelli birimleri bir arada barındırıyor. Derneğimizde bedensel engelliden zihinsel engelliye ms hastalarından lösemiye kadar bir çok arkadaşımız var. Ancak engel durumuna göre , onların günlerinin kutlandığı haftalarda beyazay adı altında faaliyetler yapacağız.. en yakın tarih 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü.  Zaten yönetim kurulu üyelerimizden Fatma Kavas, bu derneğin başkanı.. Onunla birlikte Afyon da otizmi anlatmak ve ailelerde otizm bilincini aşılamak adına çalışmalar yapacagız.”

 

Beyazay toplantısına katılan İbrahim Yıldırıma da teşekkür eden Başkan Kayar  “Siyasi amaçlı ilimize gelen İbrahim Yıldırım’ın CV sini okuduğumda onun da engelli camiasından biri olduğunu gördüm. Diğer yandan derneğimizin Ankara ve İstanbul şubesinin faaliyetlerine de katılarak destek verdiğini gördüm. Bu anlamda kendisiyle tanışmak ve birlikte çalışmak istedik. İnşallah bundan sonra iletişim halinde olarak Afyon’da ortak çalışmalar yapacağız, bilgi ve tecrubelerinden faydalanacagız.” dedi

 

Editör: Haber Merkezi