Hayvanları Koruma Günü Etkinlikleri
 
Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğünce kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğünce Anıtpark’ta düzenlenen resim sergisinin açılışı Valimiz Aziz Yıldırım, Burhanettin Çoban, Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel ve hayvan sever vatandaşların katılımı ile yapıldı.
 
Çeşitli doğa ve hayvan resimlerinin yanı sıra broşür ve afişlerinde yer aldığı sergide ayrıca Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan kedi barınma ve oyun evlerinin yanı sıra Türkiye’de ilk defa üretilen ve daha önce de sadece Hollanda’da üretilmiş ve kullanılmış olan Kuş evi Kiremitler de hayvan severlerin beğenisine sunulmuştur. İlimizdeki hayvan severler ile yürütülen proje kapsamında yapılan bu evler uygun yerlere ve parklara bırakılacak, hayvan severler tarafından takibi yapılacaktır. Çalışma başarılı olursa tüm ülkemize yaygınlaştırılacaktır.
 
Sergiyi incelemeleri sırasında Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel’den bilgiler alan Valimiz Aziz Yıldırım ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını özendirmek ve insanlarda hayvan sevgisini artırmak amacıyla düzenlenen Resim Sergisinde yer alan kuş evleri ile kedi barınma ve oyun evlerini dikkatle incelediler.
 
İncelemeleri sonrasında sergi ile ilgili görüşlerini belirten Valimiz Aziz Yıldırım;”Dünya Hayvanları Koruma Günü bizim için yeni bir gün değildir. Belki batı dünyasından alınmış bir şey ama bizim ecdadımız aslında hayvanlara nasıl bakılması gerektiğini bizlere öğretmiştir. Göçmen kuşların özellikle leyleklerin bile ülkemiz üzerinden geçerken gerek sakatlanmaları, gerek hastalanmaları durumunda burada kaldıkları zamanda bakımları için bile vakıflar kurulmuş bir medeniyetin çocuk ve torunlarıyız. Bizim aslına bakarsanız batı dünyasına öğretmemiz gereken şeyler var, öncelikle yalnız biz kendimizi yeniden keşfedeceğiz, kendimizi ve kendi kültürümüzü yeniden öğreneceğiz. Bunu yapabilirsek çok daha iyi olur. Bununla birlikte yine herhangi bir canlıya sıkıntı vermek, ona zulüm etmek, ona acı çektirmek zaten bizim inancımızda yoktur. Bizim sokak hayvanlarına da olsa, yabani hayvanlara da olsa bunlar da Allah’ın yarattığı birer canlıdır diye bakmamız lazımdır. Bunlarında kutsal birer varlık olduğunu kendi kendimize de özellikle söylememiz ve bunu çevremize de öğretmemiz lazımdır. Dünya Hayvanları Koruma Günü bizim için önemli bir gündür. Belki bir tek günde kutlanmayacak kadar önemli günlerden bir tanesidir. Fakat bugün özellikle kutlanıyor ise bir farkındalık yaratmak için yapılıyor. Özellikle bugün insanlara böyle bir günün olduğu, insanlara insanlardan başkada dünyada paylaşmamız gereken canlıların olduğunu bir defa daha hatırlatmak için önemli bir gündür. Ben tekrar Dünya Hayvanları Koruma Gününü kutluyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah bugün siz değerli basın mensuplarımız vasıtası ile de bizleri izleyen vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşur diye ümit ediyorum.” Dedi.
 
Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğünce düzenlenen resim sergisinin açılışı mama ve su kaplarının da hayvan severlere dağıtımı ile devam etti.
 
Editör: Haber Merkezi