Hatice Gök: “CHP iktidarında hukuk egemen kılınacak”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Hatice Gök, 1 Kasım'da kurulacak halkın iktidarında hukukun gerçekten egemen kılınacağını belirtti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Hatice Gök, 1 Kasım'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin sandıktan iktidar olarak çıkacağını, CHP iktidarında hukukun gerçekten egemen kılınacağını belirtti.

Gök, "Türkiye’nin parlamenter sistemi güçlendiren, güçler ayrılığı ilkesini ve hukukun üstünlüğünü egemen kılan, özgürlükçü bir anayasaya ve birinci sınıf demokrasiye ihtiyacı var. Fiilen anayasayı askıya alan otoriterliğe karşı, Cumhurbaşkanlığını parlamenter sistemin tanımladığı sınırlar içine alacak reformlara ihtiyacı var. Bunu sağlamak için darbe yasaları ortadan kaldırılmalıdır. Hak ve özgürlükleri evrensel standartlara taşıyacak yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir" dedi.

YARGININ BAĞIMSIZLIĞI TESİS EDİLECEK

Darbelerle hesaplaşmak için iktidar olanların durumunun darbecilerle aynı olduğuna işaret eden Gök, "Darbelerle hesaplaşacağız, diyerek iktidara gelenler, bugün iktidarlarını korumak için darbe hukukunun tüm baskıcı araçlarından istifade etmektedir. CHP, hukuk sistemimizden darbeci kurum ve kuralları silecek, darbe düzeninden istifade edenlerin iktidarına son verecektir. CHP, HSYK’yi yeniden yapılandıracaktır. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güvence altına alacaktır. CHP, temel hedefi insan haklarının korunması olan, nitelikli bir yargı düzeninin kurulması için gerekli tüm tedbirleri alacaktır" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi