HASTA ÇOCUKLARLA 23 NİSAN BAYRAMI
23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavileri devam eden çocuklar için “Çocuk Şenlikleri Programı” düzenlendi.
Zübeyde Hanım Doğum ev Çocuk Hastanesinin Ek Binasının Bahçesinde gerçekleştirilen programa Genel Sekreter Dr. Ayhan ERENOĞLU, Mali Hizmetler Başkanı Hüseyin KARASÜLEYMANLIOĞLU, Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan ARSLAN, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet DURAN ile çok sayıda sağlık çalışanı ile hasta çocuklar ve aileleri katıldı.
Afyonkarahisar Gençlik Merkezi ile Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinin katkıları ve hava şartlarının da uygun olmasıyla hasta çocukların yoğun katılımları programda renkli kareleri ortaya çıkardı.
Oldukça eğlenceli geçen programın açılış konuşması Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan FESÇEKOĞLU tarafından yapıldı. Op. Dr. FESÇEKOĞLU bu yıl 2. Sini gerçekleştirdikleri 23 Nisan Şenliklerini geleneksel hale getirmeyi arzu ettiklerini belirterek gelecek yıl aynı programı yeni hastanelerinde daha güzel şartlarda yapmayı hayal ettiklerini söyledi. “ 23 Nisanda hastanemizde yatarak tedavi gören çocukların kendi bayramlarından mahrum kalmamaları için bu programı yapıyoruz” dedi.
Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan ERENOĞLU’da konuşmasında, ülke genelinde gerçekleştirilen Sağlık Memnuniyet Anketi Değerlendirmesi sonucunda 4. Olmalarında katkıları olan personeline ve teveccüh göstererek memnuniyetlerini dile getirmelerinden dolayı değerli halkımıza teşekkür etti.
Afyonkarahisar’da yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde söz verilen tüm projeleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Genel Sekreter ERENOĞLU “ burada bulunan annelerimizden özür diliyorum “ dedi. Dr. Ayhan ERENOĞLU konuşmasına şöyle devam etti:
“Çocuklarımız ve aileleri, hasta kadınlarımız daha konforlu şartlarda muayene ve tedavi olmayı hak ediyorlar. Sizden 8-9 ay daha süre istiyoruz. Afyon’un medarı iftiharı olan Doğum ve Çocuk Hastanesinin inşaatı tamamlanmak üzere. Yeni hastanemizde annelerimiz ve çocuklarımız için her şey düşünüldü. Oyuncak odaları, tek kişilik doğum salonları ve odaları mahremiyet düşünülerek planlanmış. Sadece 10 tane odası anne oteli için tahsis edildi. “
Annelerden bunları yapabilmek için dua etmelerini isteyen Genel Sekreter Ayhan ERENOĞLU birlik beraberliklerinin arkasında devletin ve daha da önemlisi değerli Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel EROĞLU ’nun hakkının yadsınamayacak kadar çok olduğunu da sözlerine ekledi.
Genel Sekreter ve ekibi daha sonra hasta çocuklar tarafından yapılan resim ve el işi çalışmalarının yer aldığı sergiyi gezerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Programın kahramanları olan hasta çocukların katılımlarıyla dolu dolu hazırlanan 23 Nisan Çocuk Şenliğinde hasta çocuklar şiirler okudu, dans gösterileri yaparak öğrencilerle birlikte gönüllerince eğlendiler.
Editör: Haber Merkezi