HANIMLAR LOKALİ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ
 
         Afyonkarahisar Belediyesi, Nermin Erbakan Hanımlar Lokalinde hayata geçirdiği Sağlıklı Yaşam Merkezi ile hanımlara özel programlar düzenliyor.
 
        Diyetisyen Raike Uğur gözetiminde, Beslenme Danışmanlığı ve diyetisyen (kişiye özel diyet programları) Gıda İntoleransı ve bölgesel zayıflama hizmetleri uygulanan Nermin Erbakan Hanımlar Lokalinde bulunan özel cihazlar sayesinde kişiye özel programlar düzenleniyor.
 
         Sağlıklı bir yaşamın her anında yeterli-dengeli beslenme temel unsur olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Raike Uğur, tüm Afyonkarahisarlı bayanları,  Hanımlar Lokali’nin Sağlıklı Yaşam Merkezinden faydalanarak beslenme tipine uygun, hayattan soyutlamadan kilolara elveda demeye davet ettiklerini ifade etti.
 
Yapılan özel programlarda kişisel farklılıklar, ihtiyaçlar, kültürel farklılıklar, yaşam tarzı, alışkanlıklar, geçirilmiş olan hastalıklar veya o dönemde yaşanılan sağlık sorunları değerlendirmeye aldıklarını kaydeden Diyetisyen Raike Uğur, Hanımlar Lokali’nde uygulanan GIDA İNTOLERANSI, BÖLGESEL ZAYIFLAMA, KRİYOLİPOLİZ ( YAĞ KIRMA) VALE SHAPE  ( VÜCUT ŞEKİLLENDİRME CİHAZI) hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi.
 
GIDA İNTOLERANSI
 
Beslenme Tarzınız Parmak İziniz Gibi Size Özeldir!
 
SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK YEDİĞİMİZ BİRÇOK GIDA VÜCUDUMUZDA OLUMSUZ ETKİLER YARATIYOR OLABİLİR..
 
Örneğin çok sağlıklı olduğunu düşündüğümüz bir yumurta, eğer vücudumuz tarafından sindirlemiyor ise vücudumuz bu yumurtanın içindeki proteinlere karşı tepki vermeye başlayabilir.
 
Bu olumsuz etki ‘gıda intoleransı’ olarak adlandırılır ve vücudumuzda kilo almaya ve birçok kronik rahatsızlığa neden olur.
 
Artik sizde yaptığımız testlerle hangi besine intoleransınız olduğunu öğrenebilirsiniz.
 
BÖLGESEL ZAYIFLAMA
 
Vücudumuzun göbek, bel, basen gibi belli bölgelerinde birikmiş yağların azaltılması için kullanılan işlemlerdir. Yağ hücrelerini çevreleyen dirençli zar ve hücreler arası güçlü bağlardan dolayı bu tip yağ birikmiş bölgelerde bölgesel incelme cihazlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
 
KRİYOLİPOLİZ ( YAĞ KIRMA)
 
Çevre dokulara hasar vermeden belli bölgedeki yağ hücrelerini dondurarak yağ dokusunu azaltmaya denir. Soğuk Lipoliz olarak da adlandırılabilmektedir. Bu sistemde kontrollü olarak 60-70 dakikalık süre içerisinde vücudun belli bir bölgesindeki istenmeyen yağ dokusu dondurulur.Donan yağ hücreleri vücudun kendi savunma mekanizması ile lenfatik sistem aracılığıyla vücuttan atılır (dondurarak zayıflama). Bazı doktorlar soğuk lipoliziliposuction'a alternatif olarak görmektedir.  Kriyolipoliz yağ hücresini normal boyutlara getirerek, hatta yağ hücresini yok ederek etkisini gösterir. Lipoliz; yağlanmaya bağlı şekil bozuklukları, selülit tedavisi ayrıca cerrahi yolla yağların çekilmesinden sonra ortaya çıkabilen şekil bozukluklarının tedavisinde uygulanabilir. Özellikle sellülitin meydana getirdiği portakal kabuğu görünümünün yok edilmesinde çok etkilidir. Kollar, karın, bel, kalça, basen ve bacak bölgesinde uygulanabilmektedir. İyi sonuçlar elde etmek için bol su içilmeli, aktiviteler artırılmalı ve sağlıklı beslenilmelidir.. Lipolizin kaç seansta başarılı olacağı kişinin kilosuna, yaşına ve vücudundaki yağ miktarına göre değişir.Soğuk Lipoliz (Kriyolipoliz) uygulaması sonrası Vale shape tedavisiyle yağ atımını hızlandıracaktır.Soğuk Lipoliz (Kriyolipoliz) etkisini 45  gün içinde gösterir. Kişinin yağ dokusundaki kalınlığa bağlı olarak 1-3 seans uygulama yapmak gerekecektir. Uygulama aralıkları aynı bölge için 4-6 haftadır.
 
VALE SHAPE ( VÜCUT ŞEKİLLENDİRME CİHAZI)
 
Vale shape kadınların vücutlarıyla ilgili hoşnutsuz olmalarına neden olan problemli bölgelerin tedavisi için cerrahi olmayan, pratik, etkili, kısacası mükemmel bir yöntemdir.Vale shape tedavisi vücudumuzda gözle görülür bir incelme ve şekillenme yaratıyor.Bu sistemin özelliği elös teknolojisiyle vakum teknolojisini birleştiren ilk ve tek tedavi yöntemi olmasıdır.Üstelik sadece sıkılaşma, bölgesel zayıflama, incelme ve selülit problemlerinde değil çatlakların görünümünüde hafifletmede son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca vücuttaki yağlar dışında gıdıyı, çene altındaki yağları ya da gözaltındaki torbaları da azaltabilir.
 
Editör: Haber Merkezi