Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann: Kalbimiz sizinle”

Ülkemizin içinde bulunduğu terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın örnek bir davranışa imza attı. Petermann, kendisi onuruna düzenlenen akşam yemeğinde  katılımcıları şehitlerimizin için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Petermann’ın bu duyarlılığı  büyük takdir topladı.

‘KALBİMİZ SİZİNLE’

KARDEŞ BELEDİYE BAŞKANIN’DAN ŞEHİTLERİMİZE VEFA

       Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın davetlisi olarak Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere ilimize gelen kardeş şehir Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ve beraberindeki heyet temaslarına başladı.

 

         Kardeş kent Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ve beraberindekilerin ilimize gerçekleştirdiği ziyaretin ilk gününde konukların onuruna akşam yemeği programı düzenlendi.

 

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde İkbal Termal Otel’de düzenlenen yemeğe Vali Hakan Yusuf Güner, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Albay, Günay Kart, Oktay Okay, İşadamı İbrahim Alimoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Fatoş Okay,  Başkan Yardımcıları Ayfer Örten, Ziya Arı, Sabri Demirkapu, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Basın Yayın Birim Sorumlusu Ahmet Çoban, Hamm Belediyesi Gençlik, Sağlık ve Sosyal Daireler Genel Müdürü Theoder Hesse, Hamm Belediyesi Sosyal Entegrasyon Dairesi Türkiye Koordinatörü Zafer Sezer, Hamm Tenis Kulübü Başkanı Robert Hampel, Hamm Büyükşehir Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı İsmail Erkul, Hamm Büşükşehir  Belediye Meclis Üyeleri Alişan Şengül, Nail Ertaş, Nurcan Varol ve Ralf Dieter Lenz katıldı.

 

          Ülkemizin içinde bulunduğu terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın örnek bir davranışa imza attı. Petermann, kendisi onuruna düzenlenen akşam yemeğinde  katılımcıları şehitlerimizin için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Petermann’ın bu duyarlılığı  büyük takdir topladı.

 

Vali Hakan Yusuf Güner ise konuşmasında Afyonkarahisar Belediyesi ile Hamm Belediyesi’nin kardeş şehir ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki belediye başkanına da önümüzdeki süreçte yapılacak işbirliklerinde başarılar diledi.

 

HEYET TÖREN ÖNCESİ BAŞKAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

 

        Kurtuluş törenleri öncesi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ve beraberindeki heyet Başkan Çoban’ı makamında ziyaret etti. Konukları makamında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çoban kardeş şehir ilişkilerinin önemine dikkat çektiHamm heyetine, çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'ın son yıllarda yapılan yatırımlarla büyük ivme kazandığını söyledi. Hamm Belediyesi ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çalışmalara hız verileceğini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, belediyeler arası kültürel, sosyal ve yatırım alanlarında karşılıklı işbirliğine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada açık olduklarını ifade etti.

 

     Afyonkarahisar’ın kurtuluş törenlerine katılacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ise Afyonkarahisar’a her ziyaret edişinde kentin daha da geliştiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

       Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Afyonkarahisar’a bir ilke imza atarak yeniden Belediye Başkanı seçilmesinin kent için büyük bir şans olduğunu kaydeden Petermann, sosyal ve ekonomik ilişkilerin güçleneceğine işaret etti.Ziyaret sonunda günün anısına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a üzerinde Hamm kentinin bütün ilçelerinin amblemi camdan bir kalp hediye eden Petermann, ‘kalbimiz sizinle’ mesajı verdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise konuklara isimlerinin yazılı olduğu hat işlemeli ebru sanatının icra edildiği  birer tablo hediye etti. 
Editör: Haber Merkezi