HALUK İMGA GEZEKLERE KATILMADIĞINI BELİRTTİ

Dünkü Gazetemizin birinci sayfasında FETÖ gezeklerine katılanlar ile ilgili bir bölüm vardı. Eski Valilerden İrfan Balkanlıoğlu’nun İlimizde göreve başlamasından itibaren bu gezek-toplantılara her hafta katıldığından, Rektör Mustafa Solak ile Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin de bu toplantılarda bulunduğundan bahsediyordu tanık verdiği ifadesinde. Ve O tanığın ifadesindeki bir ifade ile, Vali Balkanlıoğlu’nun Özel Kalem Müdürü olarak göreve getirdiği kişi ile birlikte bu gezek-toplantıların neredeyse baş aktörü olmaları öyle dikkat çekiciydi ki, bu nedenle de manşete taşıdık.
O tanık ifadesinde Vali Balkanlıoğlu göreve başladıktan sonra her hafta bu toplantılara katıldığını üzerine basa basa vurguluyordu. Hatta en son konuşulanların yorumlamasını Balkanlıoğlu’nun yaptığından bahsediyordu.
İşte bu tanığın ifadesinin bir bölümünde eski Valimiz Haluk İmga’nın da adı geçiyor.
Her ne kadar Haluk bey ile ilgili olarak ara sıra gelirdi ifadesi yer alsa da,  o işadamları ile bir araya gelmenin öyle sıklıkla olmadığı, bu tür gezeklere katılınmasının asla söz konusu olmadığı, o işadamlarının Valilik Makamına HÜRSİAD olarak yaptıkları ziyaretin karşılığı iade-i ziyaret olarak bir ziyaretin yapılmış olduğunu belirtti eski Valimiz Haluk İmga dün arayarak.
Haluk İmga’dan bahsetmişken biraz söz edelim bu konuda.
Haluk Bey 10. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Ahmet Necdet Sezer’in bizzat seçerek İlimize atadığı bir Vali idi.
Aslında o dönemde kendisinin ya Adana, ya da İzmir gibi büyük bir şehire atanması bekleniyordu. Ama Necdet Sezer kendi memleketine gitmesini istemişti Haluk İmga’nın.
Haluk Bey ile o dönemlerde bu konuları konuştuğumuzda, Cumhurbaşkanımız tarafından kendi memleketine seçilmiş olmaktan dolayı büyük bir gurur duyduğunu, asla neden büyük bir şehre vermediler diye üzüntü duymadığından bahsetmişti.
Haluk İmga İlimizde görev yaptığı süreç içerisinde kimseyi kırmamış, hiç kimsenin yanlışını da doğru olarak gösterme gayretine girmemiş özel bir insandı.
Haram-helal nedir iyi bilen, kul hakkı yemeyen, gösterişi sevmeyen ve en önemlisi asla adaletten şaşmayan bir kişiliğe sahipti. Bana Haluk beyi üç kelime ile anlat deseniz; Atatürkçü, Laik, Milliyetçi kelimeleriyle anlatmaya çalışırım.
Haluk İmga’nın Fetullah Gülen ve o yapılanmaya karşı hiç bir zaman sıcak olmadığını, onlara yanaşık durmadığını birlikte çalıştığımız dönemde de gördük, yaşadık. Hatta Afyonkarahisar’dan bizzat kendisinin dilekçe vererek ‘Beni merkeze alın’ şeklinde talepte bulunmasının altında bu yapılanmanın bazı uygulamalarından duyduğu rahatsızlığın bile olabileceğini düşündüm hep.
Daha öncede bahsetmiştim bir köşe yazımda.
Vali Haluk İmga İlimizde görevde iken oğlunun düğünü yapıldı. Düğün Afyonkarahisar’da yapılmadı. Ankara’da yanılmıyorsam Bilkent Üniversite’sinin bir sosyal tesisinde yapılmıştı.
Afyonkarahisar’dan sadece bizimde içinde bulunduğumuz 5-6 aile davetliydi.
Ve takı töreni de istememişti Vali İmga’nın ailesi.
Halbuki Vali İmga bu düğünü çok rahat bir şekilde İlimizdeki her hangi bir 5 yıldızlı otelde yapabilirdi. Afyonkarahisar’ın tüm işadamlarını da davet edebilirdi. Bu yadırganmazdı bile. Epeyce takı da takılırdı o törende isteseydi Vali İmga böyle bir şeyi.
Ama O gözlerden uzak, sade ve çok nezih bir törenle, gösterişsiz ve ‘takı’sız, ileride kimseye bir minnet içerisinde kalmadan oğlunu evlendirdi.
O’ndan sonra bu koltuğa oturan Vali Balkanlıoğlu ise bunun tam tersini yaptı. Kız evi olmasına rağmen Afyonkarahisar’da 5 yıldızlı otelde kızına düğün töreni yaptı. Şehrin bilinen işadamları takı torbasını doldurdular. Sonra oğlan evi de kendi memleketinde ikinci bir düğün daha yaptı. Bunu da gördü Afyonkarahisar.
İşte her iki Vali’de şimdi Afyonkarahisar’da değiller.
Ama her ikisinin birbirine zıt halleri şimdi böyle gündeme gelebiliyor.
//
Valilik gibi makamlara her gün onlarca kişi gelir.
Bunların elbette pek çoğuna iade-i ziyaretlerinde yeri geldikçe yapılması gereklidir.
O tarihlerde Vali İmga’nın makamına HÜRSİAD olarak yapılmış olan ziyaretin iadesinden başka bir şey olmadığını öğrendik Haluk beyin samimi anlatımından. Yine aynı tarihlerde AFSİAD gibi pek çok derneğe de aynı ziyaretlerin yapıldığını belirtti Haluk bey.
Yeri gelmişken kendisinin İlimize olan katkılarını hiç bir zaman unutmayacağımızı da belirtelim.
 
 
Editör: Haber Merkezi