“GÜNÜ KURTARMIYOR, GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”
 
Belediye'nin görünmeyen yatırımlarından bahseden Başkan Burhanettin Çoban; Atatürk Caddesi üzerinde devam eden çalışmaların Afyonkarahisar'ın 100 yıllık ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Seçmene karşı sorumlu olduğu gibi Allah'a karşı da sorumlu olduklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; Biz inanıyoruz ki insanlar yaptıklarından sorumlu olduğu gibi yapması gerektiği fakat yapmadıklarından da sorumlu diye konuştu...
       
               Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek gösterilerek Türkiye'nin ilk sıralarında bulunan Atıksu Arıtma Tesisi'nin işletilmesinde destek olan kurum ve işletmelere teşekkür belgesi verildi.
 
              Aralarında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüntaş gibi şirketlerinde bulunduğu kuruluşlar için hazırlanan programda tesisin bu günlere gelmesinde emeği olan firmalara teşekkür edildi. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Belediye'nin görünmeyen yatırımlarına dikkat çekti. Atatürk Caddesi üzerinde iki aydır süren çalışmalarının, Afyon'un 100 yıllık ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban;  bu çalışmamız günü değil, önümüzdeki yüz yılı ilgilendiren tarihi bir yatırım hamlesi diye konuştu.
 
             SEÇMENE SORUMLU OLDUĞUMUZ GİBİ ALLAH'A KARŞI DA SORUMLUYUZ
 
             Bu tür yatırımların neden daha önce yapılmadığı konusundaki gelebilecek sorulara da yanıt veren Başkan Burhanettin Çoban; Biz 2009 yılında göreve geldiğimizde kalemizin etrafındaki 17 eski mahallemizin yani eski Afyon'un tamamında Osmanlı ecdadımızdan kalma yontma taş kanalizasyon kanallarını kullanıyorduk. 2011 yılında onunla ilgili kanalizasyon çalışmasına gittik. Ecdadımızın o gün yaptığı kanalları belki yüz yıl biz kullanmışız. Ben o mahalleye gittim zaman bir vatandaşımız  'Başkanım, ben 50 yıldan fazla aklım ereli bu mahallede oturuyorum. Buraya ilk defa bir belediye yatırımı bu denli geldi dedi. Demek ki insanlar aradan 50 yıl geçse de yapılan yatırımı unutmuyor. Bu yatırımlar Afyon'a karşı sorumluluğumuz. Bu tesisin bugün ki fiyatlarla maliyeti en az 45 milyon lira. Biz bunu sıfır borçla geleceğimizi ipotek altına almadan kendi kaynaklarımızla yaptık. Bu 45 milyon liraya Afyon'a belki 400 tane park yaparım, 10 tane bina yaparım. Bizim seçmene karşı sorumluluğumuz olduğu gibi Allah'a karşı da sorumluluğumuz var. dedi.
 
             İNSANLAR SADECE YAPTIKLARINDAN DEĞİL, YAPMASI GEREKTİĞİNDEN DE SORUMLUDUR
 
“ÖVÜNÜLECEK BİR TESİSE SAHİBİZ”
             Atıksu Arıtma Tesisi açılmadan önce Afyon'un tüm atık suları ve kanalizasyonu Akarçay'a verildiğini hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban;  Akarçay'dan da Eber Gölüne veriliyordu. Gölden sulanan tarlalardan, ağaçlardan o gölden beslenen balıklardan Biz sorumlu değil miyiz? Veya bunun hesabını Allah'a biz vermeyecek miyiz? Biz inanıyoruz ki insanlar yaptıklarından sorumlu olduğu gibi yapması gerektiği fakat yapmadıklarından da sorumlu. Bu amaçla bu tesisimizi yaptık. 11.11.2011 tarihinden bu tarafa ufak tefek arıza dışında biz bu tesesi hiç kapatmadık. 24 saat 365 gün çalışıyor.
 
           Tesisimizin aylık gideri şu anda  500 bin lira. Şöyle bir etrafımıza bir bakalım çevre illerimiz dahil bir çok il hala daha Atıksu Arıtma Tesislerini yapmadılar. Biz bu tesisi yapmakla Afyon'un geleceğine yatırım yaptık. Bundan önce de tesis vardı ancak bir yıl çalıştırılmış. Elektrik gideri fazla kimyasalları fazla belediyenin imkânı yok diyerek tesis kapatılmış. Burası gerçekten övünülecek örnek gösterilen bir tesis. Özendiğimiz, itina gösterdiğimiz bir tesis. Bakanımızın da bu tesisin yapımında çok büyük destekleri oldu. Buranın maliyetinin yaklaşık yüzde 60'na yakın kısmını kendisi bize gönderdi.  Ondan aldığımız güçle bu tesisi yaptık diye konuştu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın konuşmasından önce Atıksu Arıtma Birlik Müdürü Övgü Coşkun konuklara tesisin işleyişi hakkında bilgi verdi. Atıksu Arıtma Tesisi'nin işletilmesinde destek olan kurum ve işletmelere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından teşekkür belgesi verildi.
 
Editör: Haber Merkezi