Güngör: “Bir insan sevmediği meslekte başarılı olamaz”

 

Gün FM’de mesleklerinde başarıyı yakalayan isimlerin yaşamlarını anlattıkları Başarı Basamakları programına bu hafta Avukat Gönül Ar Güngör konuk oldu.

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu Başarı Basamakları programında konuşan Güngör başarıyı yakalamada en büyük sırrın mesleğini severek yapmanın olduğunu söyledi.

“Babamın görevi dolayısıyla yurdun dört bir köşesini gezdik”

Babasının görevi dolayısıyla çocukluğunun Anadolu’nun farklı yerlerinde geçtiğini kaydeden Avukat Gönül Ar Güngör, “Ben ilkokulu beş ayrı şehirde okuyarak tamamladım. İlkokula Siirt’in Veysel Karani mezrasında başladım. Daha sonra Kayseri Yeşilhisar ve İncesu ilçelerinde devam ettim. Artvin ve Konya’da bulundum. Babamın görevi dolayısıyla yurdun dört bir köşesini gezdik. Bu bana birçok şey kattı. Her yörenin insanını, örf ve âdetini tanıdım. Bu bence büyük bir zenginliktir. Kendimi bu nedenle şanslı sayıyorum. Birçok yörede arkadaşlarım ve dostlarım var. Hayatta dost biriktirmek bence çok önemli. Ortaokul yıllarıma Kayseri’de başladım. Konya’nın Ereğli ilçesinde devam ettim. O yıllar da çok güzel geçti. Biz çocukluğunu sokakta oyunlar oynayarak geçiren bir nesildik. Kimi zaman çocuk gelişimi ile ilgili kitapları okurken ne kadar şanslı olduğumuzu görüyorum. Bugün çocuklar daha çok teknoloji ile iç içe. Bence sokakta oyun oynayarak, arkadaşlarıyla paylaşımlarda bulunan çocuklar olarak bizler daha şanslıydık. İnsanın ruhi, fikri ve manevi gelişimi için bunlar çok önemli. Keşke bugün de çocuklarımızı aynı şekilde yetiştirebilsek. Çocukluğumda insanlar birbirlerinin ruhuna dokunuyordu, ilişkiler çok samimiydi ve güven ortamı vardı. Bunlar da bizlerin kişilik gelişimine çok olumlu katkılar sağladı” diye konuştu.

“Matematiğin insanın muhakeme gücünü arttırdığını düşünüyorum”

Lise yıllarının meslek seçimi açısından önemli olduğunu vurgulayan Güngör, “Bizim lise zamanımızda arkadaşlarımızla aramızda çok tatlı bir yarış vardı. Ben liseden TM çıkışlıyım. Matematiğin insanın muhakeme gücünü arttırdığını düşünüyorum. Bunun mesleğime de olumlu yansımalarını görüyorum. Liseden sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. 4 senede bitirerek 2002 yılında mezun oldum. Bence insanın ilk eğitim yeri ailesidir. Bu anlamda anne ve babam hem beni hem de kardeşimi sağlam bir şekilde yetiştirdi. Hukuk alanını isteyerek seçtim. Çevremde hukuk camiasından değerli şahsiyetler vardı. Demek ki küçük yaşlarda onlardan etkilenmişim ve isteyerek Hukuk bölümünü okudum. İyi ki bu alanda eğitim görmüşüm. Çok severek çalışıyorum ve hiç de pişmanlık duymadım. Meslekte başarıyı yakalamak için insan sevdiği işi yapmalıdır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Ülkemizin şartlarını da göz ardı edemeyiz”

“Bir insan sevmediği meslekte başarılı olamaz” diyen Güngör, “Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere sevdikleri bir mesleği tercih etmelerini öneriyorum. Ancak ülkemizin şartlarını da göz ardı edemeyiz. Sevdikleri bir alanda ve kolay iş bulabilecekleri bir alanda eğitim almalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Güngör, program dolayısıyla Akar’a teşekkürlerini sundu. Akar ise mesleğinde başarıyı yakalamış kişilerin hayatlarını paylaştıkları Başarı Basamakları programını uzun yıllar sürdürmeyi hedeflediklerini kaydederek, kadın ve çocuk hakları konusunun çok önemli olduğunu belirtti. Akar, Güngör’e meslek yaşamında başarılar dileyerek, özellikle iş hayatındaki kadınların destekçisi olduklarını ve dayanışma içinde olunması gerektiğini söyledi.

 

 

Editör: Haber Merkezi