GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ HEDEFLERİ AŞTI
 
                Yaklaşık bir yıl önce İçmesuyu Arıtma Tesisinde kurulan 500 Kwp kapasiteli Güneş Enerji Santrali, ilk yılında hedeflenen elektrik enerji üretiminden daha fazla üretim sağladı.
 
                Son yıllarda yaptığı çevreci yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Afyonkarahisar Belediyesi, 2015 yılı Kasım ayında İçmesuyu Arıtma Tesisinde kurduğu Güneş Enerji Santrali ile hem elektrik harcamalarında tasarruf sağladı hem de fosil kaynaklı enerji üretim ve tüketiminden açığa çıkan emisyon gazlarının çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azalttı.
 
                Yılda ortalama 750 bin kwh elektrik enerjisi üretimi hedefiyle açılan Güneş Enerjisi Santrali, ilk yılında 800 bin kwh elektrik enerjisi üretimiyle hedeflenen enerji üretimini aştı. Çevre dostu sistem sayesinde ayrıca, yılda yaklaşık olarak 470 ton karbondioksit salınımı engellenerek, yaklaşık 750 adet ağacın kurtarılması planlanıyordu, ancak hedefleri aşan üretim nedeniyle 500 ton karbondioksit salınımı engellendi ve 800 ağaç kurtarıldı.
 
                2 milyon liraya mal olan ve İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin elektrik ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayan Güneş Enerjisi Santrali'nin yedi yıl içerisinde kendisini amorti etmesi öngörülüyor.
 
Editör: Haber Merkezi