Yaşlılarımızı, Emeklilerimizi, Engellilerimizi Aldatmayın!
1 Ekim, ülkemizde ve dünyada “Yaşlılar Günü” olarak kutlanıyor. Yaşlılar Günü’nde siyasiler, yetkili ve idari konumda bulunanlar da kutlama mesajları yayınlayıp, yılda 1 günde olsa yaşlılarımızın bu özel gününü hatırlayarak, hoş, güzel, duygulu ve etkili söylemler ve dileklerde bulunuyorlar.
Hepimiz her geçen gün yaşlılığa doğru bir adım daha yaklaşıyoruz. Şimdi yaşlı olarak gördüğümüz büyüklerimizin durumunu, bizlerde bir gün gelecek yaşayacağız. Hepimiz bunu bilerek, yaşlı olan değerli büyüklerimizi üzmeden, onlara hak ettiği saygının daha fazlasını göstererek, insani görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız.
Bildiğiniz üzere 4 Mart 2014 Tarihli Resmi Gazete’de “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği” yayınlandı. Yönetmelik 65 yaş ve üstündekilere şehir içi toplu taşıma araçlarında bedava, şehirlerarasında demiryolları ve denizyollarında yüzde 50 indirimli seyahat etme olanağı sağlanacak tı.
Buna göre yaşlılarımız; şehir içinde yolcu taşıması yapan, demiryolları ve denizyolları araçlarından, belediyelere veya belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere ait taşıt araçlarından (otobüs, metrobüs, metrodan), belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden (Halk otobüslerinden) ücretsiz olarak yararlanacaklar dı.
Yönetmeliğe göre, 65 yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarında seyahat ederken yüzde 50 indirimli ücret ödeyecekler di.
Bu kapsamdaki kişilerin bedelsiz seyahat veya indirimli seyahat etmek için, herhangi bir yerden belge almalarına gerek yok. Nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterli olacak tı.
AKP 30 Mart Yerel seçimleri öncesinde, yaşlılarımızın beklentilerini de dikkate alarak, oy alma hesabıyla, onları etkileyecek sözler ve vaatlerde bulundu. Seçimler bittikten sonra da, her zaman ki gibi verdiği sözleri önemsemeyen, unutan, vurdumduymaz bir AKP hükümeti var.        
Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra bazı illerde uygulamaya geçildi. Ama halen bizim ilimizde (Afyonkarahisar) uygulanmıyor. Konu ile ilgili belediyelerden doyurucu bir açıklama da yapılmıyor.
Yetkilileri samimi olmaya ve söz konusu “yönetmeliği” uygulamaya koymaya davet ediyorum. Yoksa “kuru kuruya kutlamanın” kimseye faydası yok.
                                                                                          Yalçın GÖRGÖZ
                                                                                           CHP İl Başkanı
   
Editör: Haber Merkezi