Görgöz’den, Dünya Barış Günü Açıklaması
1 Eylül 1939 tarihinde Nazi Alman orduları Polonya’ya saldırarak 20. yüzyılın en kanlı savaşını, başlatmıştır. Milyonlarca insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olan bu savaşın başlangıç günü olan 1 Eylül, ülkemizde ve dünyada barış günü olarak kutlanmaktadır.
Ülkemizin de içinde bulunduğu karışık siyasi ortamda, bölgemizde, özellikle Ortadoğu’da; uluslararası egemen güçlerin yazdığı, karşılığında masum insanların hayatlarıyla bedeller ödediği senaryoların uygulandığı bir dönemde “Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz.
Bizler, Emperyalist güçlere karşı ulusal bağımsızlık mücadelesini başarı ile gerçekleştirmiş bir ülkenin evlatları olarak, ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesinin ne kadar önem ve anlam ifade ettiğinin farkındayız.
Yine ulu önderimizin “Zorunlu olmadıkça savaş, savaş değil cinayettir” sözünü hatırlatmakta yarar görüyoruz.
Egemen güçlerin sürdürdüğü paylaşım savaşlarının sona ermesi, dili, dini, ırkı, mezhebi, rengi ne olursa olsun, dünyada yaşayan tüm halkların, evrensel insani değerlere sahip çıkarak, giderek büyüyen sivil bir direnişi yaratarak, savaş ve çatışma isteyen baskıcı şiddet anlayışının karşısında sesini daha da yükseltmesiyle mümkün olacaktır.
Stalin’in “Savaşın kaçınılmazlığını yok etmek için emperyalizmi yıkmak gerekir” sözüne yürekten inanıyorum.
Savaşlardan arınmış bir dünyada kardeşçe yaşamak umuduyla 1 Eylül dünya barış gününü kutluyorum.
Editör: Haber Merkezi