Görgöz’Afyonkarahisar Daha İyisini Hak Etmeli..’
Bugün (27 Ağustos) Afyonkarahisar'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü. Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak bir şeyi çok iyi biliyoruz. Yurdumuzun her tarafı düşman işgali altındayken, kuşatılmışken, başta ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, onun silah arkadaşları ve halkla birlikte yaratılan Kuvayı Milliye ruhunun yedi düvele meydan okuması sonucunda sağlanan özgürlük ve bağımsızlık zaferi. Günün anlam ve öneminden daha fazla söz etmek istemiyorum. Kimse bu güzel vatanı bize altın tepsi de sunmadı. Atalarımızın canlarıyla, kanlarıyla verdiği mücadele sonucunda elde ettik.
Bu mücadele emperyalizme karşı bir ulusun, mazlum halkın kendi başına bütün imkansızlıklara rağmen mücadele ederek kazandığı ilk ve tek bağımsızlık mücadelesidir. Bunun böyle bilinmesi, sonradan uydurulan hurafelere dikkat edilmemesi ve reddedilmesi önemlidir ve gereklidir.
Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Diğer taraftan Zafer Haftası etkinliklerimiz il düzeyinde devam ediyor. Önce 25 Ağustos gecesi Şuhut ilçemizde başlayan tören ve ardından geleneksel hale gelen, halkımızın büyük özen göstererek 1874 rakımlı tepeye, Kocatepe'ye çıkma ve o muhteşem anı, heyecanı yaşama isteği.. Sadece ilimizden değil diğer illerden, hatta yurt dışından da yoğun katılımlarla gerçekleşen yürüyüş ve saat 05:30 da başlayan Büyük Taaruz anını yaşama heyecanı. Çakırözü'nden başlayan yürüyüş 15 km sonra zirvede son buluyor. Anma, kutlama törenlerinden sonra dönüş başlıyor.
Ben de her yıl o güzel ve anlamlı yürüyüşe katılmaya çalışanlardan biriyim. 25 Ağustos Pazartesi gecesi de katıldım. Yine büyük heyecan ve 92 yıl öncesinin ruhunu özümsemeye çalışarak, arada bir mola vererek yürüyüşümüzü tamamladık. Sonra dönüş başladı. Tepenin altındaki toplanma yerinde yüzlerce insan Şuhut ilçesine, oradan da evlerine dönüş için taşıma araçlarının başında yığılmış bekliyor. Hava çok soğuk, her zamanki gibi esiyor. Araçların şoförleri araçların başında olmasına rağmen kapıları açmıyorlar. "Daha yarım saat var, açamayız, bekleyeceksiniz" diyorlar. Vatandaşlar "Biz araçların içinde bekleyelim, hava çok soğuk, yorulduk" dediklerinde şoförlerin çok sert tepkileriyle karşılaşıyorlar ve neredeyse bir arbede yaşanacak hale geliniyor. Yarım saat insanlar ayakta bekletiliyor, sonra lütfen kapılar açılıyor ve evlerimize dönüyoruz.
Bu talihsiz olayı anlatmamın nedeni, Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanımında çok büyük önemi olan Afyon'umuz ve Kocatepe'nin her geçen yıl yetkililer tarafından önemsizleştirilmeye çalışılmasının bilinmesini istediğim içindir. Yapılan uygulamalar, davranışlar gelen vatandaşları geldiğine pişman edip, bir daha gelmemeleri için çaba göstermekten başka bir şey değildir. Bundan dolayı kutlamalara rağbet azalmaya başladı. Katılan vatandaşların geçmiş yıllara göre azlığı bunu gözler önüne seriyor.
Bu arada Kocatepe yolu baştan başa beton asfalt yapılmış. Emeği geçen ve sebep olanlara teşekkür ederim. Valimiz daha çok yeni. Yaptığımız görüşmelerden bu ve bunun gibi konulara çok hassas olduğunu anlıyoruz. Tüm yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermeleri halinde bundan sonraki anma ve kutlama törenlerimizin daha etkili, daha kapsamlı olacağına inanıyorum. Afyonumuz bunu hak ediyor. Saygılarımla.
Editör: Haber Merkezi