Görgöz: “Tek seçeneğimiz Laik Cumhuriyet”
Afyon CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz yazılı basın açıklamasında:
*Dün Karaman’ın Ermenek ilçesi Maden ocağında, yer altı sularının ocağı basması sonucu madende göçük olmuştur. 18 maden emekçisi göçük altındadır. Madenci kardeşlerimizin sağ-salim çıkmaları ümidiyle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.
*Bugün, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Anadolu topraklarında yaşayan insanlarımızın, emperyalist işgale ve saltanata son vererek kurdukları laik Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutluyoruz.
*Emperyalizme karşı verdiği mücadeleden zaferle çıkan ülkemiz, kısa sürede büyük devrimlere imza atarken, yapılan bu yenilikler tüm dünyada takdirle karşılanmış, özellikle de sömürülen mazlum milletlere örnek olmuştur.
*Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ esasına dayanan Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte birçok batı ülkesinden önce kadınlarımız seçme ve seçilme hakkı elde etmiş, hızla açılan fabrikalar ise, ülkemizin ekonomik olarak küllerinden yeniden doğmasını sağlamıştır.
*Bugün ise AKP Hükümeti tarafından, halk egemenliğiyle ilgisi olmayan, halkın iradesinin gasp edildiği, savaşlara ve sömürüye çanak tutan, hukukun tamamen siyasallaştığı, adaletin yok edildiği, demokrasinin amaç değil araç olduğu bir ılımlı İslam Cumhuriyeti yaratılmak isteniyor.
*Düşünmenin, düşündüğünü ifade etmenin, örgütlenmenin, toplantı yapmanın, gösteri ve yürüyüş yapma hakkının, basın özgürlüğünün tamamen yok edilmeye çalışıldığı ülkemizde, küçük bir zümrenin dışında milyonlar işsiz, aç, perişan ve özgürlüklerden yoksun olarak yaşamaktadır.
*Kuruluşunun 91. yılında, eğitim ve sağlık gibi temel yurttaşlık haklarının paralı hale getirildiği, yurttaşların gelecek kaygısı içerisinde bunalıma sürüklendiği bir gelecek ile karşı karşıyayız.
*Amaçları Laik Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak olan karanlık odaklar, kadınlarımızı yeniden 2.sınıf vatandaş haline getirerek eve hapsetmek istiyor. Eğitimde 4+4+4 ve İmam Hatip okullarına verilen kendilerince pozitif ayrımcılık uygulamalarıyla, laik eğitim sistemini yok etmeye çalışıyorlar.
*Onca verilen emeklerle kurulan fabrikaları, tesisleri, limanları özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekerken, insanlarımızı taşeron sistemine muhtaç ederek, sefalet ücretine ve gözünü kar hırsı bürümüş taşeron yöneticilerinin keyfi tutumlarına mahkum etmektedirler. Bunun en yakın örneği SOMA’da meydana gelen tedbirsizliklerin kol gezdiği insan hayatının hiçe sayıldığı ve hala yitirdiğimiz canların sayısının bile bir muamma olduğu faciadır.
*Bunların yanında rant uğruna yeşil alanlar AVM’lere ve çılgın projelere dönüştürülmekte, ülkemizin ırmaklarını ve nehirlerini HES adını verdikleri yağmalama düzeniyle kurutmaya çalışmaktadırlar.
*Yine bu karanlık zihniyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ Yurtta Barış Dünyada Barış ‘ ilkesini hiçe sayarak Laik Cumhuriyetin kurulduğu süreçten sonra sağlanan komşu sınırlar ile olan barışı da savaş noktasına getirmiştir.
*
Bizlerin ihtiyacı olan Cumhuriyet; halkların eşit yurttaşlık kuralının anayasal güvenceye alındığı, inançlar üzerindeki baskıların son bulduğu, her dilden, her inançtan ve her kültürden insanımızın eşit ve özgür olarak yaşadığı Cumhuriyettir.
*Bizim istediğimiz Cumhuriyet; gelir dağılımında uçurumun olmadığı, emeğin emekçinin sömürülmediği, birlikte üretimin hakça paylaşımın olduğu, işsizliğin ve işçi ölümlerinin son bulduğu, özgürlük isteyen, barış ve demokrasi isteyen, parasız eğitim, parasız sağlık isteyen gençlerimizin öldürülmediği, zindanlara atılmadığı, açlığın ve sefalettin olmadığı, mutluluğun, huzurun ve özgürlüğün olduğu Laik Cumhuriyettir.
*Bugün baktığımızda 29 Ekim'lerde “Cumhuriyet, Cumhuriyet” diye nutuk atıp, yılın 364 günü Cumhuriyet'in bütün değerlerini ayaklar altına alanlar vardır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar, aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Halkımız bunları iyi tanımalı, bizlerin Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma ve özgürlük mücadelemize destek vermelidir.
*Onların hedefi; emperyalizmin ihtiyaçlarına daha uygun, sermaye egemenliğinin pekiştiği ve gericiliğin toplumsal-siyasal etkisinin daha da büyüdüğü bir ülkedir. AKP'nin görevi ve hedefi budur, bunun adı Türkiye Cumhuriyeti'nin tasfiyesidir.
*Onlar için bağımsızlık, egemenlik, laiklik ve halk iradesi, sadece kendi iktidarlarına yaradığı oranda anlam taşır. Bu nedenle bugün tüm bu değerlerden kurtulmanın yollarını arıyor, bu doğrultuda adımlar atıyorlar.
*Bizler diyoruz ki, ülkemiz tarihsel bir kırılma noktasındadır ve önünde yalnızca iki seçenek vardır. Seçeneklerden birincisi, bugün AKP’nin temsil ettiği, Cumhuriyet Bayramını KAÇ-AK SARAY’da kutlayacak olan, Çankaya’yı ve Cumhuriyetimizin değerlerini yok sayan, adına Yeni Osmanlı dedikleri, din-iman-vatan-millet sözcükleri arkasına gizlenen “emperyalizm uşaklığıdır”.
*İkincisi ise eşitliği, çağdaş hukuk devletini, laikliği, demokrasiyi, barışı ve özgürlükleri savunan, temsil eden CUMHURİYET HALK PARTİSİ’dir.
*Hangi din, dil, mezhep, etnik kökenden gelirse gelsin, tüm insanların kardeşçe yaşayacağı, eşitlikçi-özgür, bağımsız bir Laik Cumhuriyet seçeneğidir. Ya saltanata mahkum olacağız ya da Laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ile taçlandıracağız.
Çünkü biliyoruz ki Atamızdan bize miras olan Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisidir. LAİK CUMHURİYETİMİZİN 91. YILI KUTLU OLSUN. SAYGILARIMIZLA

                                                                                                          Yalçın GÖRGÖZ
                                                                                                           CHP İl Başkanı
Editör: Haber Merkezi